Preşedintele Poloniei: Nu putem lăsa Georgia și Ucraina în afara UE

S.I. Catalin |
Data publicării:
Preşedintele polonez Andrzej Duda
Preşedintele polonez Andrzej Duda

UE ar trebui să ofere posibilitatea ca Ucraina și Georgia să adere la bloc, deoarece vor avea acest drept atunci când vor îndeplini condițiile necesare pentru aderare, a declarat președintele polonez Andrzej Duda, potrivit Polska Agencja Prasowa, citat de Pagina de Rusia.

De la începutul aderării la UE, Polonia a participat la acțiuni care vizează apropierea vecinilor săi din est de Uniunea Europeană, în special Ucraina, Georgia și Balcanii de Vest.

„Întotdeauna am spus că ușile UE ar trebui să rămână deschise și dorim ca aceste țări să devină parte a UE în viitor”, a afirma Duda, menționând că Georgia și Ucraina și-au exprimat de mult intențiile respective.

Președintele polonez a subliniat că aceste țări au dreptul la aderare dacă îndeplinesc condițiile stabilite în tratatele UE.

„Și suntem obligați să le oferim sprijin, nu pot fi lăsate în afara comunității europene doar pentru că vecinul lor „puternic”dorește să le decidă destinul”. Împiedicarea alegerii lor este contrară principiului potrivit căruia fiecare stat are drept egal la autodeterminare”, a spus președintele polonez Andrzej Duda

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel