Preşedintele Poloniei Andrzej Duda: Repetăm greșelile ce au dus la Al Doilea Război Mondial

S.I. Catalin |
Data publicării:
Preşedintele polonez Andrzej Duda a avertizat marţi în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite împotriva repetării greşelilor care au condus la Al Doilea Război Mondial
Preşedintele polonez Andrzej Duda a avertizat marţi în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite împotriva repetării greşelilor care au condus la Al Doilea Război Mondial

Preşedintele polonez Andrzej Duda a avertizat marţi în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite împotriva repetării greşelilor care au condus la Al Doilea Război Mondial, informează DPA.

În ciuda lecţiei crude a Celui de-Al Doilea Război Mondial şi a progreselor înregistrate de atunci, lumea încă asistă la purificare etnică şi genocid în timp ce frontierele de stat sunt în continuare mutate prin forţă, a declarat Duda la New York.

Deşi nu s-a referit nominal la Rusia, Duda a spus că Polonia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei şi a Georgiei.

În 2014, Rusia a anexat teritoriul ucrainean Crimeea ca represalii pentru înlăturarea de către Kiev a preşedintelui său prorus în acelaşi an.

Moscova sprijină de asemenea separatiştii proruşi din estul Ucrainei, precum şi provinciile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

Preşedintele polonez a avertizat împotriva „iluziilor periculoase de a face pacte cu agresorul în detrimentul altora" sau pentru a obţine câştiguri economice.

Când sunt încălcate regulile de drept internaţional, trebuie să existe consecinţe, a insistat Duda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel