Președintele Parlamentului ungar: Cazul maghiarilor din Transcarpatia aşteaptă să fie rezolvat. "Puteți conta în totdeauna pe sprijinul Ungariei”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cazul maghiarilor din Transcarpatia este şi un caz european care aşteaptă să fie rezolvat, a subliniat preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér.

În scrisoarea sa trimisă congregaţiei reformate din Verboveţ ( din regiunea  ucraineană Transcarpatia), preşedintele legislativului ungar a reiterat faptul că maghiarii din Trancarpatia "pot conta în totdeauna şi în toate" pe sprijinul Ungariei şi al naţiunii maghiare, scrie Hirado, citat de Rador.

László Kövér a amintit că, acum mai bine de trei decenii, când s-a format Ucraina, "peste capul maghiarilor din Transcarpatia care trăiau pe pământul lor natal, politica internaţională a superputerilor a schimbat imperii pentru a patra oară în şapte decenii, fără să fie întrebaţi (maghiarii n.r.)", a declarat Kövér.

Ungaria este interesată de crearea unei Ucraine suverane, puternice şi democratice, care este capabilă să asigure posibilitatea de dăinuire pe pământul natal pentru cetăţenii săi, mai arată oficialul ungar.

Acesta a fost şi acesta este şi azi interesul naţiunii maghiare, ca o comunitate loială, ca factor de formare a statului şi creatoare de valoare a Ucrainei, dar ca parte a naţiunii maghiare unite şi pe lângă respectarea suveranităţii Ucrainei, maghiarii din Transcarpatia luptă de peste trei decenii cu mijloace paşnice pentru organizarea în mod autonom a vieţii lor comunitare, pentru dispunerea în mod liber de resursele lor economice şi pentru asigurarea din punct de vedere legal respectul faţă de cultura şi demnitatea lor naţională.

 

Autonomie

 

Șeful Parlamentului reia o parte din ideile lui Viktor Orban, expuse la școala de vară de la Tușnad, care menționa de peste 60 de ori termenul de ”Europa” sau ”europeni” și explica faptul că cei din Europa Centrală reprezintă ultimul bastion care ”nu este de rasă mixtă”.

Foto: Viktor Orban, în timpul discursului de la Tușnad, Transilvania, România. Foto: Viktor Orban @OfficialFacebook

László Kövér vorbește despre încercările unora de a le șterge maghiarilor cultura creştină de două mii de ani și asimilează intenționat pretențiile de autonomie ale maghiarilor cu conceptul de autonomie strategică a Europei, care se referă în principal la capacitatea societăților de a rezista și reacționa la provocările (în special economice) care vor afecta Europa în viitor. 

”În politica mondială vor să priveze naţiunile europene de dreptul lor de a lua decizii în mod liber, să le limiteze promovarea intereselor lor economice şi să le smulgă cultura creştină de două mii de ani. Din această cauză europenii vor autonomie strategică pentru Europa, pe lângă respectarea alianţelor militare şi politice occidentale", a mai spus László Kövér.

Interesele pentru existenţă ale maghiarilor din Transcarpatia sunt similare cu interesele pentru existenţă ale sutelor de milioane de cetăţeni europeni, de aceea ei nu luptă doar pentru apărarea drepturilor întregii naţiuni maghiare.

László Kövér a mai precizat că "situația maghiarilor din Transcarpatia este şi un caz european care aşteaptă să fie rezolvat", precizează Hirado.

Referitor la deznodământul războiului care se desfăşoară în prezent în Ucraina cu arme de foc şi cu arme intelectuale şi economice în toată Europa, a spus că "nu vor câştiga cei care au arme puternice, ci cei care au o credinţă mai puternică".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel