Preşedintele kosovar Hashim Thaci față în față, la Haga, cu procurorii care l-au acuzat de crime de război

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele kosovar Hashim Thaci a sosit luni la Haga pentru o audiere cu procurorii din cadrul Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), care l-au acuzat în luna iunie pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în timpul revoltei din Kosovo, din 1998-1999, contra regimului sârb, transmit Reuters şi AFP.

Înaintea audierii, Thaci a declarat că susţine ''adevărul, reconcilierea şi pacea''. ''Nimeni nu poate rescrie istoria. Sunt pregătit să înfrunt noua provocare şi să o înving, pentru fiii mei, familia mea, poporul meu şi ţara mea'', a adăugat el, transmite Agerpres.

Procurorii consideră că Hashim Thaci, unul dintre foştii comandanţi ai organizaţiei paramilitare Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), este responsabil pentru aproximativ 100 de crime în timpul conflictului care în final a dus la declararea unilaterală a independenţei Kosovo.

Citește și: Serbia și Kosovo reiau dialogul sub egida Uniunii Europene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel