Preşedintele Iranului a transmis Coreei de Nord că SUA nu prezintă încredere

S.I. Catalin |
Data publicării:
Președintele iranian Hassan Rouhani
Președintele iranian Hassan Rouhani

Președintele iranian, Hassan Rouhani, i-a declarat ministrului de externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, aflat într-o vizită în Irancă Statele Unite nu pot fi deme de încredere, potrivit mass-mediei de stat din Teheran.

Afirmaţiile preşedintelui iranian sunt destul de dure, ţinând cont că ele vin în contextul în care Statele Unite caută o înțelegere pentru a opri programele nucleare și de rachete al Phenianul.

Iranul a respins oferta făcută de Washington pentru purtarea de noi discuţii diplomatice, spunând că nu ar putea negocia nimic după ce administrația Trump a retras Statele Unite din Acordul nuclear iranian, semnat în 2015, care presupunea ridica sancțiunilor economice în schimbul unor restricții asupra programului nuclear propriu al Iranului.

Cel mai mare diplomat din Coreea de Nord, Ri Yong Ho, a vizitat Iranul, deoarece Statele Unite au reintrodus noi sancțiuni împotriva Republicii Islamice.

"Conduita Administraţiei SUA în aceşti ani a determinat ca această ţară să fie considerată ca nefiind demnă de încredere şi nestatornică în întreaga lume, care nu-şi îndeplineşte niciuna dintre obligaţiile sale", a declarat Rouhani, citat de Agenţia de ştiri a Republicii Islamice (IRNA), informează postul CNBC.

"În situaţia actuală, ţările prietene ar trebui să-şi dezvolte relaţiile şi cooperarea în comunitatea internaţională", a mai afirmat liderul de la Teheran, adăugând că Iranul şi Coreea de Nord au avut "întotdeauna păreri apropiate" în privinţa multor chestiuni.

Declaraţiile lui Hassan Rouhani, vin  şi pe fondul ultimelor sancţiuni economice impuse Iranului de catre Statele Unite

Trump a indicat, după ce a impus un nou pachet de sancţiuni economice, că va fi dispus să renegocieze cadrul unui nou acord mai cuprinzător cu Iranul. Dar, luni, Rouhani a respins noile declaraţii ale preşedintelui american, atâta timp cât sancțiunile impuse rămân în vigoare.

"Negocierile cu sancțiuni nu au sens", a spus el. "Dacă sunteți un dușman și înjunghiați cealaltă persoană cu un cuțit și apoi spuneți că doriți negocieri, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să scoateți cuțitul", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel