Președintele Iranului a anulat un interviu cu jurnalista CNN după ce aceasta a refuzat să-și acopere capul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un consilier prezidențial s-a dus la Amanpour la 40 de minute după ce era programat să înceapă interviul și i-a cerut să poarte batic „pentru că sunt lunile sfinte de Muharram și Safar”.
Un consilier prezidențial s-a dus la Amanpour la 40 de minute după ce era programat să înceapă interviul și i-a cerut să poarte batic „pentru că sunt lunile sfinte de Muharram și Safar”.

„Suntem la New York, unde nu există nicio lege sau tradiție cu privire la eșarfă”, a scris Christiane Amanpour pe Twitter

Președintele Iranului Ebrahim Raisi a anulat joi un interviu cu jurnalista CNN Christiane Amanpour, după ce aceasta a refuzat cererea acestuia de a purta batic, potrivit reporterului CNN. 

„Protestele mătură Iranul și femeile își ard hijaburile după moartea săptămâna trecută a lui Mahsa Amini, în urma arestării ei de către „poliția morală”. Organizațiile pentru drepturile omului spun că cel puțin 8 au fost uciși. Aseară, am intenționat să-l întreb pe președintele Raisi despre toate acestea și multe altele”, a scris Amanpour pe Twitter.

„Acesta urma să fie primul interviu al președintelui (Ebrahim) Raisi pe teritoriul SUA, în timpul vizitei sale la NY pentru AG-ONU. După săptămâni de planificare și opt ore de instalare a echipamentelor de traducere, lumini și camere, eram pregătiți. Dar nici urmă de președinte Raisi”, a adăugat ea, referindu-se la Adunarea Generală a ONU.

Un consilier prezidențial s-a dus la Amanpour la 40 de minute după ce era programat să înceapă interviul și i-a cerut să poarte batic „pentru că sunt lunile sfinte de Muharram și Safar”.

 

Amanpour a spus că a refuzat cererea

 

„Suntem în New York, unde nu există nicio lege sau tradiție cu privire la basma. Am subliniat că niciun alt președinte iranian nu a cerut acest lucru atunci când i-am intervievat în afara Iranului”, a spus ea.

Amanpour a susținut că asistentul „a arătat clar că interviul nu va avea loc dacă nu aș purta batic. El a spus că este „o chestiune de respect” și s-a referit la „situația din Iran” – făcând aluzie la protestele care au măturat țara.”

Jurnalista recunoscută la nivel internațional și echipa ei au plecat apoi, spunând că nu poate fi de acord cu „această condiție fără precedent și neașteptată”.

„Interviul nu a avut loc. Pe măsură ce protestele continuă în Iran și oamenii sunt uciși, ar fi fost un moment important să vorbim cu președintele Raisi”, a spus ea.

Amini, în vârstă de 22 de ani, a fost reținută pentru că și-ar fi purtat hijab în mod necorespunzător. Autoritățile au încercat să pună vina pe moartea ei pe un atac de cord, dar familia ei și mulți din Iran au respins această afirmație, spunând că a fost victima brutalității poliției.

Tatăl lui Amini, Amjad Amini, a declarat miercuri BBC Persian că autoritățile i-au refuzat să îi permită să vadă cadavrul fiicei sale după moartea acesteia.

Amini a spus că trupul fiicei sale a fost complet învelit pentru înmormântare, cu excepția picioarelor și a feței ei, când i s-a permis în sfârșit să o vadă. Pe picioarele ei erau vizibile vânătăi, a spus el.

Cel puțin șase iranieni au fost uciși în protestele declanșate de moartea ei.​​​​​​

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel