Președintele Iohannis a convocat o ședință a CSAT. Pe lângă agresiunea Rusiei, pe ordinea de zi se află și consumul de droguri

Darius Muresan |
Data publicării:
Ședinţa CSAT, 06 iulie 2023 / Administraţia Prezidenţială
Ședinţa CSAT, 06 iulie 2023 / Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe 12 octombrie, la Palatul Cotroceni, a informat, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii sunt incluse subiecte referitoare la consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi - risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale; evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei - implicaţii pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024 - 2033.

În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a menţionat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 11 septembrie, că subiectul referitor la consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care îl consideră un fenomen alarmant, va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

"Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

"Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că prin educaţie şi conştientizare se poate "construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări". De asemenea, preşedintele Iohannis a punctat că este vital să fie implementate programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc pe 6 iulie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel