Preşedintele chinez Xi Jinping, la Phenian. Kim Jong-Un, invitație

Cristina Alexandrescu / 18 aug 2018 / 20:53

Preşedintele chinez Xi Jinping urmează să se deplaseze luna viitoare la Phenian, la invitaţia liderului nord-coreean Kim Jong-Un, informează sâmbătă ziarul singaporez Straits Times, citat de Reuters.

De la accederea sa la putere în 2012, Xi Jinping nu a fost niciodată în capitala nord-coreeană, unde predecesorul sau, Hu Jintao, a fost primit ultima dată în 2005, potrivit sursei citate.

Ceremoniile dedicate celei de-a 70-a aniversări de la fondarea RPDC sunt prevăzute pentru 9 noiembrie, în acest context Straits Times remarcă faptul că programul vizitelor preşedintelui chinez ar putea suferi modificări.

În acelaşi timp, Kim Jong-Un se pregăteşte să-l primească în septembrie şi pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-In la Phenian. Organizarea acestei noi întâlniri între liderii celor două Corei a fost convenită la începutul săptămânii în cadrul unor discuţii purtate între delegaţii din cele două ţări. Kim şi Moon s-au întâlnit deja în două rânduri în acest an, în aprilie şi în mai, de ambele dăţi în localitatea Panmunjom, în Zona Demilitarizată DMZ dintre cele două ţări.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy