Preşedintele chinez Xi Jinping, la Phenian. Kim Jong-Un, invitație

Cristina Alexandrescu / 18 aug 2018 / 20:53

Preşedintele chinez Xi Jinping urmează să se deplaseze luna viitoare la Phenian, la invitaţia liderului nord-coreean Kim Jong-Un, informează sâmbătă ziarul singaporez Straits Times, citat de Reuters.

De la accederea sa la putere în 2012, Xi Jinping nu a fost niciodată în capitala nord-coreeană, unde predecesorul sau, Hu Jintao, a fost primit ultima dată în 2005, potrivit sursei citate.

Ceremoniile dedicate celei de-a 70-a aniversări de la fondarea RPDC sunt prevăzute pentru 9 noiembrie, în acest context Straits Times remarcă faptul că programul vizitelor preşedintelui chinez ar putea suferi modificări.

În acelaşi timp, Kim Jong-Un se pregăteşte să-l primească în septembrie şi pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-In la Phenian. Organizarea acestei noi întâlniri între liderii celor două Corei a fost convenită la începutul săptămânii în cadrul unor discuţii purtate între delegaţii din cele două ţări. Kim şi Moon s-au întâlnit deja în două rânduri în acest an, în aprilie şi în mai, de ambele dăţi în localitatea Panmunjom, în Zona Demilitarizată DMZ dintre cele două ţări.

 

 

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24