Președintele Azerbaidjanului s-a întâlnit cu ministrul de externe al Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Zarif si presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev Sursa foto: Twitter
Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Zarif si presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev Sursa foto: Twitter

Președintele Azerbaidjanului l-a primit, luni, în capitala Baku, pe ministrul de externe al Iranului.

Azerbaidjanul este ”foarte mulțumit” de nivelul de cooperare dintre cele două țări, a spus Ilham Aliyev, amintind că au avut loc numeroase întâlniri între înalții oficiali ai celor două țări.

”Mai întâi vreau să-mi exprim aprecierea pentru relațiile noastre bilaterale, nivelul lor, viteza de dezvoltare și realizările dar și noile planuri”, a spus el, citat de Anadolu.

”Vedem rezultate foarte bune în zona politică, unde două țări frățești s-au apropiat mult mai mult în ultimii ani, în economie, în domeniul transporturilor, al energiei și în toate proiectele pe care astăzi ne concentrăm, precum Coridorul Nord-Sud și proiectele legate de infrastructura energetică avansează cu succes”, a mai spus Ilham Aliyev. 

”Noile oportunități în ceea ce privește noua situație din regiune au deschis porți largi pentru investitorii privați și și pentru structurile guvernamentale de a coopera”, a spus Aliyev, referindu-se la eliberarea teritoriilor ocupate din Karabakh.

El a adăugat că sunt discutate noi proiecte de transport, în timp ce cooperarea cu privire la rezervorul de apă Khudafarin și planurile viitoare pentru construirea unei centrale electrice ”sunt deja într-o fază foarte activă”. El a spus că lucrările la proiectul centralei electrice Ordubad-Maraza progresează, ”cu succes”.

Președintele a invitat companiile iraniene să ia parte la reconstrucția zonei eliberate recent de ocupația armeană.

Mohammad Javad Zarif a felicitat Azerbaidjanul pentru eliberarea Nagorno-Karabakh. ”Conducerea voastră și perseverența oamenilor din Azerbaidjan au făcut posibilă această victorie pentru dvs. și pentru regiune. Și sperăm că acesta va fi începutul relațiilor pașnice și normale între țările din regiune”, a declarat diplomatul iranian.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel