Președintele Albaniei a fost demis de Parlament

Eduard Pascu |
Data publicării:

Parlamentul albanez l-a demis joi pe președintele Ilir Meta pentru ”încălcări grave” ale Constituției.

”Încălcările” au venit în timpul campaniei electorale din aprilie. Votul a fost de 105 ”pentru”, 7 ”împotrivă” și 3 ”abțineri” în Parlamentul cu 140 de locuri, tranmite Anadolu.

Este pentru prima dată în istoria Albaniei când un președinte este demis de Parlament.

Premierul Edi Rama a spus că Meta ”a trădat misiunea președintelui Republicii Albania”, a umilit Constituția și a demolat instituția garantului unității naționale.

"Ilir Meta a pătat fața statului albanez în relațiile cu reprezentanțele comunității democratice internaționale din Albania", a spus Rama într-o adresă adresată parlamentarilor.

Partidul Socialist din Albania a inițiat cererea de demitere, invocând că Meta ”a pierdut rolul de reprezentant al unității naționale și de moderator al conflictului politic. Cu mesajele sale adresate publicului în perioada anterioară și în timpul campaniei electorale, el a arătat că linia sa politică este în mod clar împotriva majorității de guvernământ și a oamenilor care o susțin".

O decizie finală va fi luată de Curtea Constituțională care va analiza votul din Parlament.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel