Presa germană: Putin va câștiga jocul fără luptă pentru că este mai determinat decât UE, Marea Britanie și SUA

Ionel Copcea |
Data publicării:

Rusia a concentrat forțe militare semnificative la frontiera ucraineană, pregătindu-se în mod clar pentru invadarea teritoriului unui stat vecin. Însă, potrivit publicației germane Der Tagesspiegel, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, Kremlinul tot va avea de câștigat.

După cum a informat ziarul german, Putin a concentrat forțe mari la granița cu Ucraina. Potrivit anumitor informații, în regiune există aproximativ 80.000 de militari ruși, care, în cazul unei invazii, vor fi susținuți de un grup de 30.000 de separatiști din republicile nerecunoscute din Donbas.

Reprezentanții SUA și ai statelor europene doar bănuiesc ce are de gând Putin, pentru că nu există date clare disponibile. Se poate ca acesta să facă doar o demonstrație de forță sau chiar să se pregătească de război. Prima versiune ar fi susținută de faptul că informațiile din SUA și Marea Britanie nu semnalează ocuparea pozițiilor inițiale pentru un atac al trupelor rusești. Cu toate acestea, armata rusă ar putea să se desfășoare rapid și să treacă la o invazie în Ucraina.

În cazul în care este vorba despre o demonstrație de forță, atunci Putin o va folosi pentru a pune presiune psihologică asupra Kievului, convingându-l să accepte poziția Moscovei cu privire la rezolvarea situației din Donbas. Kremlinul solicită Ucrainei să acorde autonomie republicilor Donețk și Lugansk, iar astfel de cereri, susținute de amenințarea cu invazia, ar putea avea succes.

În această situație, Putin se va dovedi din nou un jucător cu sânge rece, care calculează toate mișcările în avans și ia în calcul toate riscurile. El ignoră Uniunea Europeană, care este slabă și incapabilă să ia decizii independente, și, prin urmare, nu poate lupta pentru Kiev. De asemenea, SUA nu pot amenința Rusia, pentru că s-a dovedit că tot ce poate să facă Biden este să trimită 500 de militari în Europa.

Publicația germană mai notează faptul că, “știind că are cele mai bune cărți în mână, Putin bate SUA, UE și Marea Britanie fără luptă, deoarece el singur este cel mai hotărât dintre toate combinațiile. Rezultatul va fi o Ucraină slăbită, o UE umilită și Biden așezat la masa negocierilor”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel