Premierul sud-coreean, într-un turneu în Europa. România, ultima etapă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul sud-coreean Han Duck-soo va efectua începând de vineri un turneu de o săptămână în patru ţări europene: Marea Britanie, Suedia, Austria şi România, a informat marţi biroul său de presă, potrivit agenţiei oficiale de presă Yonhap, citată de Agerpres.

Prima oprire a lui Han va fi la Londra, unde va asista la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, la Catedrala Westminster, şi se va întâlni cu lideri din diferite ţări pentru a le solicita sprijinul pentru candidatura oraşului-port sud-coreean Busan la găzduirea Expoziţiei Mondiale 2030.

'Ambele ţări împărtăşesc valori universale, de aceea preşedintele (sud-coreean Yoon Suk-yeol) a fost prezent la funeraliile' reginei Elisabeta a II-a în septembrie, le-a declarat premierul Han reporterilor.

'Cu toate acestea, date fiind suprapunerile de agende, s-a luat decizia ca, în locul preşedintelui, la încoronare să participe premierul', a afirmat el.

Vineri, Han va participa la o recepţie la Palatul Buckingham, găzduită de regele Charles.

Următoarea etapă a turneului va fi Stockholm, timp de două zile, unde premierul sud-coreean se va întâlni cu omologul său suedez Ulf Kristersson şi va aborda probleme de securitate regională în Peninsula Coreeană, precum şi de cooperare bilaterală.

Han Duck-soo se va deplasa apoi la Viena, unde va avea discuţii cu cancelarul austriac Karl Nehammer.

Acesta l-a invitat pe premierul sud-coreean în contextul celebrării în 2022 a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între ţările lor.

Turneul european se va încheia la Bucureşti, unde prim-ministrul sud-coreean se va întâlni cu omologul său român Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a discuta despre infrastructură, industria de apărare şi alte domenii.

România l-a invitat pe Han pentru a marca împlinirea a 15 ani de la ridicarea relaţiilor dintre cele două state la nivel de parteneriat strategic.

Han a afirmat că turneul în cele patru ţări europene va fi o oportunitate pentru a se asigura de sprijinul comunităţii internaţionale în favoarea candidaturii oraşului Busan la găzduirea Expoziţiei Mondiale 20230.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel