Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat (Foto/Video): Acesta se luptă să trăiască. Următoarele ore vor fi decisive

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul slovac Robert Fico a fost rănit în urma unei tentative de asasinat. Sursa foto: Nexta/X/Twitter.
Premierul slovac Robert Fico a fost rănit în urma unei tentative de asasinat. Sursa foto: Nexta/X/Twitter.

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-un schimb de focuri după o ședință de guvern, a anunțat miercuri agenția de presă TASR. Potrivit presei locale, au fost trase patru focuri de armă, dintre care unul l-a lovit pe premier în abdomen, iar acesta a fost deja transportat la spital.

Update: Premierul slovac Robert Fico se luptă să trăiască după ce a fost împușcat de mai multe ori. Potrivit contului său oficial de Facebook, starea lui Fico este în stare gravă și este transportat cu elicopterul la spital.

"În acest moment este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, deoarece ar dura prea mult timp pentru a ajunge la Bratislava din cauza necesității unei intervenții acute. Următoarele ore vor fi decisive", se precizează în postare.

Natura exactă a rănilor suferite de Fico nu este cunoscută, relatări contradictorii apărând în presa slovacă.

TASR l-a citat pe vicepreședintele parlamentului, Lubos Blaha, care a declarat că Fico a fost împușcat și rănit. Un martor ocular a vorbit cu agenția de presă Reuters, precizând că a auzit mai multe focuri de armă și că a văzut un bărbat reținut de poliție.


Martorul Reuters a declarat că a văzut agenți de securitate împingând pe cineva într-o mașină și plecând.

Fico a fost împușcat în fața unui centru cultural comunitar din orașul Handlova, unde avea loc o ședință de guvern, potrivit rapoartelor.

Fico vorbea cu oamenii din afara clădirii când s-au tras mai multe focuri de armă, făcându-l să cadă la pământ, după cum reiese din informaţiile publicate de presa slovacă. S-au tras patru focuri de armă, iar unul l-a lovit pe dl Fico, a precizat televiziunea de stat.  

Liderul slovac a fost dus la spital, iar presupusul său agresor a fost reținut de poliție. Handlova se află la aproximativ 180 km (112 mile) nord-est de capitala Bratislava, potrivit BBC.

O înregistrare video a arătat mai mulți bărbați care se grăbeau să-l rețină pe suspect chiar în fața centrului cultural din Handlova.

Președintele demisionar al Slovaciei, Zuzana Caputova, a reactionat la acest incident si s-a declarat șocată de atacul "brutal și nemilos" asupra premierului.

Nu se știe nimic despre motiv pentru care a fost impuscat, dar Fico a stârnit controverse la nivel european pentru că susținea cu moderație Ucraina, spunând că singura modalitate de a pune capăt războiului este ca Ucraina să renunțe la o parte din teritoriul său. De asemenea, el se opune aderării Ucrainei la NATO. Robert Fico a revenit la putere în Slovacia după alegerile din septembrie anul trecut, în fruntea unei coaliții populist-naționaliste.

Acesta a preluat puterea în octombrie anul trecut și a oprit ajutorul militar de stat acordat Kievului și a deschis canale de comunicare cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel