Premierul Poloniei: Prezența forțelor NATO în Ucraina nu este de neconceput. Rusia este o țară care nu poate trăi în pace cu vecinii săi

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Blindate ale armatei poloneze /facebook, 17 Wielkopolska Brygada Zmechanizowana
Blindate ale armatei poloneze /facebook, 17 Wielkopolska Brygada Zmechanizowana

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, nu a exclus o eventuală prezență a trupelor NATO în Ucraina. Comentariile au fost făcute după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat recent că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi "exclusă" în viitor. Statele Unite și alte state europene aliate s-au distanțat de declarația lui Macron.

,,Prezența forțelor NATO în Ucraina nu este de neconceput", a precizat Sikorski, spunând că a apreciat inițiativa lui Macron.

"Pentru că este vorba despre faptul că (președintele rus Vladimir) Putin se teme, nu că noi ne temem de Putin", a adăugat ministrul polonez.

Sikorski a declarat că aliații Ucrainei au trebuit să se întoarcă la "rolul inițial al NATO", numind Rusia o țară "care nu poate trăi în pace cu vecinii săi" și nu poate împărtăși valorile acestora, în ciuda "încurajărilor repetate" ale Occidentului.

Anterior, ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski a declarat că a ajuta Ucraina să învingă Rusia este înțelept din punct de vedere moral, strategic și economic.

Sikorski a îndemnat Statele Unite să ofere Ucrainei ajutorul militar de care are nevoie disperată.

"Este un lucru sănătos din punct de vedere moral, înțelept din punct de vedere strategic, justificat din punct de vedere militar și benefic din punct de vedere economic", a spus el.

Finanțarea americană pentru Ucraina s-a epuizat în timp ce un pachet de asistență pentru securitate în valoare de 61 de miliarde de dolari este blocat la nivelul Congresului SUA. Întârzierea finanțării a agravat grav lipsa de muniție pe liniile de front din Ucraina.

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat pe 8 martie că, deși în prezent nu se discută despre desfășurarea de trupe, există posibilitatea ca Parisul să trimită personal militar în Ucraina pentru a instrui trupele ucrainene sau pentru a participa la misiuni de deminare.

Anterior, ministrul canadian al Apărării, Bill Blair, a declarat, de asemenea, că Ottawa este pregătită să trimită un număr limitat de militari în Ucraina, dar într-un "rol clar non-combat".

În timpul unui discurs de două ore despre ''Starea Națiunii'', la 29 februarie, președintele rus Vladimir Putin a amenințat cu "consecințe tragice" dacă trupele NATO vor fi trimise în Ucraina, afirmând că sprijinul acordat de Occident Kievului "riscă să ducă la un conflict cu arme nucleare".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel