Premierul Poloniei: Mercenarii Wagner Group va deveni și mai periculos după moartea lui Prigojin

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, se teme că, după moartea lui Evgheni Prigojin, mercenarii Companiei Militare Private (PMC) Wagner Group vor fi controlați direct de Kremlin, ceea ce îi va face și mai periculoși, potrivit Onet.

,,Nu voi comenta dacă a fost o coincidență sau nu", a declarat Morawiecki, referindu-se la accidentul aviatic în care ar fi murit Evgheni Prigojin.

,,Cred că polonezii sunt capabili să răspundă singuri la acest lucru. Supravegherea Wagner Group merge direct la președintele Putin. Să răspundă acum toată lumea dacă Wagner, care este staționat în Belarus, este o amenințare mai mare sau mai mică", a adăugat Morawiecki.

Morawiecki a mai declarat că, bineînțeles, Wagner Group va fi folosit și mai mult pentru provocări, șantaj, atacuri și "tot felul de mișcări de subminare a politicii de securitate" sub supravegherea lui Putin.

Oficiali din mai multe state U.E au ţinut să precizeze că nu poat verifica informațiile privind prăbușirea avionului şefului companiei Wagner, Evgheni Prigojin, în Federația Rusă și nu doresc să speculeze cu privire la consecințele acestui eveniment.

Parisul a declarat că nu se grăbește să tragă concluzii cu privire la circumstanțele prăbușirii avionului, iar șeful Ministerului german de Externe a îndemnat, de asemenea, să nu se tragă concluzii pripite și să se asigure că liderul Wagner a murit cu adevărat.

În seara zilei de 23 august, un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în regiunea Tver din Rusia, iar rușii au afirmat că la bord se afla Evgheni Prigojin, şeful companiei militare private (PMC) Wagner Group. Se pare că toate cele 10 persoane aflate la bord au murit, inclusiv ''locotenetul'' lui Prigojin, Dmitri "Wagner" Utkin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel