Premierul Pakistanului: India plănuieşte o operaţiune militară în Kashmirul pakistanez

S.I. Catalin |
Data publicării:

Premierul Pakistanului, Imran Khan, a declarat miercuri, în cadrul discursului dedicat aniversării Zilei Independenţei, că India plănuieşte o operaţiune militară în Kashmirul pakistanez, potrivit Reuters.

 
 

Prezent la Muzaffarabad, capitala Kashmirului pakistanez, Khan a declarat că operaţiunea plănuită de India ar urma să aibă o amploare mai mare decât cea din februarie, când un avion militar indian a fost doborât de forţele pakistaneze, precizeaza Mediafax.

„Au un plan îngrozitor de a distrage atenţia lumii de la acţiunile lor din Kashmir (Kashmirul indian, n.r.), printr-o operaţiune în Azad Kashmir", a spus Khan, făcând referire la porţiunea din Kashmir administrată de Pakistan.

„Armata pakistaneză este informată despre faptul că ei au în plan o operaţiune în Azad Kashmir", a adăugat acesta.

Reprezentanţii Armatei indiene şi ai Ministerului de Externe de la New Delhi nu au comentat declaraţiile premierului pakistanez.

Guvernul federal al Indiei a anunţat revocarea articolului 370 privind statutul special constituţional al regiunii Kashmir şi a informat că plănuieşte restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituţie, un steag separat şi autonomie în aproape toate domeniile, cu excepţia afacerilor externe, apărării şi comunicaţiilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel