Premierul japonez Kishida scapă nevătămat după o explozie în timpul unui discurs

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat după ce s-a auzit o explozie urmată de o degajare de fum în timp ce ţinea un discurs în departamentul Wakayama (vestul ţării), au raportat sâmbătă media locale, scrie AFP.

Premierul nipon este teafăr şi nevătămat, iar un individ a fost arestat la faţa locului, a informat postul naţional de televiziune NHK şi alte media japoneze. 

Fumio Kishida a fost evacuat după ce un suspect a aruncat ceea ce părea a fi o bombă fumigenă în timp ce premierul ținea un discurs în aer liber, scrie Reuters.

Incidentul de sâmbătă dimineață a avut loc în portul pescăresc Saikazaki din prefectura Wakayama, la aproximativ 65 km sud-vest de orașul Osaka.

Kishida a fost servit cu fructe de mare de specialitate locală chiar înainte de explozie, a informat presa. Videoclipul de știri l-a arătat pe Kishida uitându-se în spatele lui surprins în timp ce strigăte umpleau zona.

Un bărbat, identificat de ziarul Asahi ca un angajat al unei companii de pescuit, a ajutat la prinderea suspectului, în timp ce poliția l-a imobilizat și l-a doborât la pământ. Câteva clipe mai târziu, o explozie și un nor de fum au putut fi văzute în apropierea locului în care stătuse Kishida.

Imaginile NHK au arătat oamenii care fugeau în timp ce mai mulți ofițeri de poliție păreau că țin la pământ un bărbat, înainte de a-l îndepărta de la fața locului. Bărbatul părea să aibă 20 sau 30 de ani, a spus presa.

Un reprezentant al sediului poliției prefecturale din Wakayama a declarat pentru Reuters că nu poate răspunde la întrebări despre incident. Poliția a arestat un bărbat suspect de 24 de ani din orașul Kawanishi, a informat Kyodo.

„Poliția investighează detaliile sunetului exploziv puternic de la locul anterior al discursului”, a spus Kishida când și-a reluat discursurile de campanie, într-un videoclip difuzat de NHK. „Îmi pare rău că am provocat oamenilor îngrijorare. Suntem în mijlocul unor alegeri importante pentru țara noastră. Trebuie să ducem asta mai departe împreună”, a spus premierul japonez.

Fostul prim-ministru Shinzo Abe, cel mai longeviv lider al Japoniei din ultimele decenii, a fost asasinat cu o armă artizanală în iulie anul trecut, în timp ce făcea campanie pentru alegeri parlamentare.

Alegerile parțiale în diferite regiuni pentru camera inferioară a parlamentului japonez vor avea loc pe 23 aprilie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel