Premieră absolută în România: Două bombardiere strategice B-1B ale SUA au aterizat la Constanța la Mihail Kogălniceanu (FOTO)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier american de tip B-1B în Constanța, la Mihail Kogălniceanu. Photo source: Samir N. Șeicamet via Gyuri Neciu @Twitter
Bombardier american de tip B-1B în Constanța, la Mihail Kogălniceanu. Photo source: Samir N. Șeicamet via Gyuri Neciu @Twitter

Surse de monitorizare a aviației de pe conturi de Twitter și Telegram au informat că, pe 12.06.2023, două bombardiere strategice de tip B-1B Lancer aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au aterizat, pentru scurt timp, pe aerodromul Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța.

Anterior, cele două aeronave au participat la cel mai mare exercițiu aerian al NATO Air Defender-2023, care a început în Germania.

Bombardierele, cu numerele de înregistrare 86-0103 și 86-0125 și cu indicativele radio SPICY11 și SPICY12, au decolat de la Baza Aeriană Fairford de pe teritoriul Marii Britanii.

2. Bombardier... (b-1b-constanta-romania_50710800.jpg)

Bombardier american de tip B-1B în Constanța, la Mihail Kogălniceanu. Photo source: Samir N. Șeicamet via Gyuri Neciu @Twitter

Începând de la sfârșitul lunii mai 2023, patru aeronave de acest tip au fost dislocate în Marea Britanie pentru îndeplinirea de misiuni ca parte a Bomber Task Force 2023-3.

Deși bombardierele americane au fost foarte active de la sosirea în teatrul de operații european, participând deja la activități de pregătire pentru luptă în nordul Europei sau în zona Golfului Persic, evoluțiile acestora sunt foarte discrete, având în vedere faptul că acestea zboară cu transponderele de bord oprite. În aceste condiții, traiectele de zbor ale aeronavelor sunt foarte dificil de stabilit.  

 

 

Cele mai mari manevre aeriene de război ale NATO

 

NATO lanseză Air Defender 2023 - manevre de război ale forțelor aeriene, cele mai mari din lume de la înființare. În total vor participa la manevre 250 de avioane, iar Forțele Aeriene Române vor lua parte și ele la Air Defender 2023.

Părți din spațiul aerian german vor fi închise zborurilor civile pentru perioade scurte. Exercițiile se vor extinde și în flancul de est al NATO pe cerul unor țări precum Lituania și România, Polonia și Republica Cehă.

Exercițiile se vor desfășura între 12-23 iunie, iar la manevre vor participa 25 de state.

CITEȘTE ȘI: Cu ce participă România la cele mai mari manevre de război aerian ce se vor întinde până la granițele Rusiei. SUA aduc avioane F-35 și B-1

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel