Precedent în UE. Estonia va folosi activele rusești pentru a reconstrui Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În următoarele luni, Estonia ar putea deveni prima țară din Uniunea Europeană care va introduce un mecanism care va permite utilizarea bunurilor rusești care au fost confiscate în cadrul sancțiunilor impuse din cauza invaziei Rusiei din Ucraina.

Oficialii ucraineni au făcut referire la o decizie a Estoniei de a confisca activele închețate ale cetățenilor ruși. Ulterior, Kerstin Meresma, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Estoniei, a confirmat acest lucru la știri.

„Apreciem decizia dumneavoastră în utilizarea activelor rusești pentru a reconstrui Ucraina”, a arătat într-o declarație oficială adjunctul șefului de cabinet al președintelui ucrainean Ihor Jovkva, care s-a întâlnit luni cu Sillaste-Elling. Cu toate acestea, ea nu este specificat când va intra în vigoare acest cadru legal.

„Estonia va fi primul stat european care va introduce mecanisme legale pentru a rezolva această problemă”, a continuat Jovkva, care a adăugat că Tallinnul va deveni astfel un exemplu important pentru alte țări.

Potrivit The New Voice of Ukraine, în timpul întâlnirii lor, aceștia au discutat, printre altele, despre eforturile reciproce de a face Rusia responsabilă pentru războiul din Ucraina sau despre eforturile Estoniei de a înființa un tribunal special care să investigheze crimele de război rusești.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Estoniei, Kerstin Meresma, a confirmat că ministrul de Externe al Estoniei, Margus Tsahkna, va trimite proiectul de lege în Parlament, pentru a urma procesul legislativ. „Ministrul va prezenta această inițiativă parlamentului în lunile următoare”, a spus Meresma.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel