Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, anunță ample exerciții militare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a convocat miercuri manevre militare pentru 15 şi 16 februarie în principalele oraşe ale ţării, după ultimele efectuate în septembrie la frontiera columbiană, notează AFP.

"Vom face primele noastre manevre militare din anul 2020 (...), manevre militare speciale de desfăşurare a sistemului de apărare, de desfăşurare a întregii armate", a spus şeful statului într-un discurs alături de înaltul comandament militar şi miliţienii civili care, de asemenea, vor participa, transmite Agerpres

Aceste exerciţii trebuie să pregătească pentru "apărarea oraşelor". Preşedintele socialist a numit cinci din principalele aglomeraţii ale ţării: Caracas, Maracay, Valencia, Barquisimeto şi Maracaibo.

Militarii şi miliţienii au mai fost mobilizaţi, de la 10 la 28 septembrie 2019, de-a lungul frontierei columbiene.

Nicolas Maduro a lansat un apel la "pregătire" pentru "a rupe dinţii imperialismului" în cazul unei agresiuni împotriva Venezuelei, într-o aluzie la Statele Unite. Washingtonul îl sprijină pe opozantul Juan Guaido şi l-a recunoscut la începutul lui 2019 ca preşedinte interimar. Circa 60 de ţări au urmat acest exemplu.

Venezuela numără 365.000 de persoane în rândul armatei şi, potrivit preşedintelui ţării, aproape 3,7 milioane de miliţieni, peste 10% din populaţie.

Vezi și: Rusia a trimis în Venezuela 315 milioane de euro pe cale aeriană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel