Președintele Lituaniei solicită NATO să considere Rusia drept o amenințare la adresa Alianţei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În timpul Summit-ului NATO de la Londra, care marchează 70 de ani de la crearea organizaţiei, președintele lituanian Gitanas Nauseda a făcut un apel către liderii statelor membre NATO pentru a considera Rusia o amenințare pentru ordinea mondială, potrivit Uawire.org.

,,Este important să numim Rusia o amenințare. Dacă nu facem acesta, vom schimba în mod semnificativ întreaga perspectivă a structurii NATO", a spus președintele lituanian.

Nauseda a declarat că acțiunile Kremlinului sunt cea mai mare amenințare la adresa dreptului internațional și „la regulile stabilite de zeci de ani”.

Comentând o declarație recentă a președintelui francez, Emmanuel Macron, conform căreia "NATO ar putea fi în moarte cerebrală", Nausda a fost de acord că politicile expansioniste ale Chinei și terorismul sunt amenințări grave, dar a cerut să nu fie trecute cu vederea acțiunile Kremlinului.

,,Da, există terorism, iar China devine din ce în ce mai puternică, iar economia sa se extinde. Dar, mai întâi, nu trebuie să uităm că există și Rusia", a spus Nausėda.

El a făcut referire, de asemenea, la acţiunile agresive pe care Rusia le desfășurare în Moldova, Georgia și Ucraina. „A ignora acest aspect, înseamnă a nu vedea lumea reală așa cum este”, a spus Nausėda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel