Președintele Lituaniei solicită NATO să considere Rusia drept o amenințare la adresa Alianţei

S.I. Catalin / 04 dec 2019 / 22:01

În timpul Summit-ului NATO de la Londra, care marchează 70 de ani de la crearea organizaţiei, președintele lituanian Gitanas Nauseda a făcut un apel către liderii statelor membre NATO pentru a considera Rusia o amenințare pentru ordinea mondială, potrivit Uawire.org.

,,Este important să numim Rusia o amenințare. Dacă nu facem acesta, vom schimba în mod semnificativ întreaga perspectivă a structurii NATO", a spus președintele lituanian.

Nauseda a declarat că acțiunile Kremlinului sunt cea mai mare amenințare la adresa dreptului internațional și „la regulile stabilite de zeci de ani”.

Comentând o declarație recentă a președintelui francez, Emmanuel Macron, conform căreia "NATO ar putea fi în moarte cerebrală", Nausda a fost de acord că politicile expansioniste ale Chinei și terorismul sunt amenințări grave, dar a cerut să nu fie trecute cu vederea acțiunile Kremlinului.

,,Da, există terorism, iar China devine din ce în ce mai puternică, iar economia sa se extinde. Dar, mai întâi, nu trebuie să uităm că există și Rusia", a spus Nausėda.

El a făcut referire, de asemenea, la acţiunile agresive pe care Rusia le desfășurare în Moldova, Georgia și Ucraina. „A ignora acest aspect, înseamnă a nu vedea lumea reală așa cum este”, a spus Nausėda.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy