Povestea americanului Paul Kim, voluntar în ''Legiunea Internațională'', care a pierit în luptă pentru apărarea Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În februarie, imediat după începerea invaziei rusești la scară largă, Ucraina a făcut apel la voluntari din întreaga lume pentru a se alătura militarilor ucraineni. Așa a apărut ''Legiunea Internațională de Apărare Teritorială'', care include voluntari din zeci de tari care acum luptă alături de militarii ucraineni pentru a respinge agresiunea rusă. Dar, cu toate acestea au fost înregistrate şi pierderi, mass-media ucraineană a făcut cunoscută zilele acestea povestea americanul Paul Kim, militar voluntar în Ucraina, care a murit pe front, la 5 octombrie, în timpul eliberării regiunii ucrainene Mikolaiv.

Paul se născuse în Houston, Texas. La fel ca majoritatea voluntarilor străini care luptă acum în Ucraina, el avea o bună experiență militară: și-a dedicat doisprezece ani din viață armatei americane - a servit în Divizia 82 Airborne, un contingent de trupe din Irak. Americanul a studiat la Universitatea din Oklahoma. A devenit militar profesionist după ce a urmat cursurile de Ranger și a urmat studiile la şcoala Armatei Statelor Unite din Fort Benning, Georgia. În momentul în care a trecut rezervă, Paul Kim avea gradul de căpitan al armatei americane.

Paul s-a alăturat Legiunii Internaţionale din Ucraina în luna august, când Forțele Armate ale Ucrainei se pregăteau să lanseze un contraatac decisiv în regiunile Harkov și Herson. Potrivit convingerilor sale, nu putea sta deoparte atunci când ucrainenii sufereau din cauza unei invazii. Kim a spus: "Dacă nu-i oprim aici, vom ajunge să ne luptăm cu ei în Occident". În conformitate cu cerințele legislației Ucrainei și a Statelor Unite, el a dobândit statutul deplin de militar al Ucrainei.

Unitatea în care a servit Kilo (indicativul lui Kim), se afla pe direcția sudică a frontului și a luptat cu forţele ruse pe o mică parte din regiunea Mykolaiv, pe care rușii au reușit să o captureze. 

În ziua în care americanului Paul Kim şi-a pierdut viaţa, a avut loc o bătălie deosebit de grea în apropiere de satul Ternovi Pody din regiunea Mikolaiv.

După cum relatează Centrul pentru Comunicare Strategică și Securitate Informațională, militarii ucraineni au reușit în timpul acestei bătălii să captureze doisprezece militari ruși.

Forţele ruse de ocupaţie au recurs la bombardamente masive. Au fost folosite sisteme de artilerie, vehicule blindate, inclusiv tancuri T-90M. La un moment dat, în timpul confruntării cu forţele ruse, militarii ucraineni au constatat că Paul Kim și un alt soldat ucrainean nu au supravieţuit seriei de bombardamente. 

Peste câteva zile, Paul urmă să împlinească 35 de ani. Trupul neînsufleţit al acestui a fost adus la Kiev, ulterior fiind trimis în SUA.

Legiunea Internațională a adus un omagiu acestuia şi a pus numele uneia dintre unităţile sale - "Team Kilo". 

Ucraina este mândră de militarii săi și este infinit recunoscătoare tuturor soldaților din toate colțurile lumii care au venit să lupte împotriva agresiunii rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel