Poveste cu final așteptat: Zelenski îl înlocuiește pe ministrul apărării. Cine vine în loc: Unul dintre negociatorii Ucrainei de la începutul invaziei

Foto: Oleksii Reznikov (dreapta) și Valeri Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei
Foto: Oleksii Reznikov (dreapta) și Valeri Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei

 Volodimir Zelenski a spus că în această săptămână Radei Supreme i se va cere să adopte o decizie de personal.

Ministrul apărării Oleksii Reznikov va fi schimbat din funcție în această săptămână, a confirmat președintele. Declarațiile confirmă zvonurile apărute încă de acum două săptămâni privind demiterea lui Reznikov, pe fondul scandalurilor de corupție în care sunt implicați subalternii săi.

"Am decis să-l înlocuiesc pe ministrul apărării al Ucrainei. Oleksiy Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război la scară largă. Cred că Ministerul are nevoie de noi abordări și alte formate de interacțiune atât cu armata, cât și cu societatea în ansamblu, „, a spus președintele, citat de UPravda.

Președintele a ținut să remarce Oleksiy Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război la scară largă. Consider că ministerul are nevoie de noi abordări și alte formate de interacțiune atât cu armata, cât și cu societatea în ansamblu.

 

Cine va fi noul ministru al apărării

 

Potrivit lui Zelenski, ministerul ar trebui să fie condus de Rustem Umierov. ”Rada Supremă (Parlamentul) a Ucrainei cunoaște bine această persoană, iar domnul Umierov nu are nevoie de prezentări suplimentare”, a spus președintele.

"Rada Supremă a Ucrainei o cunoaşte bine pe această persoană, iar domnul Umierov nu are nevoie de prezentări suplimentare. Mă aştept ca parlamentul să susţină această candidatura", a subliniat Zelensky.

Rustem Umierov este un tătar din Crimeea, născut în Samarkand - Uzbekistan, în 1982.  Familia sa a fost deportată cu forța din Alushta în mai 1944 în timpul genocidului comis de regimul stalinist. Umerov a putut să se întoarcă în Crimeea numai în timpul procesului de repatriere a tătarilor din Crimeea pe fondul prăbușirii URSS

În 2019, a devenit parlamentar din partea formațiunii „Vocea”.

În primăvara lui 2022, Rustem Umierov, a fos în delegația ucraineană care a luat parte la mai multe runde de negocieri cu Rusia. El a fost prezent atât la negocierile din Belarus, cât și la etapa negocierilor de la Istanbul ( 29 martie 2022).

Umierov a fost unul dintre cei care au facilitat un schimb major de prizonieri în septembrie 2022, când Ucraina a repatriat 215 persoane, printre care 188 apărători ai Azovstalului și Mariupolului, inclusiv comandanții Azov. La acel moment, 55 de persoane au fost predate Rusiei, inclusiv Viktor Medvedchuk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel