Portugalia. Ministrul Apărării, demisie după furtul unor materiale de război

Vlad Manolache |
Data publicării:

Ministrul Apărării din Portugalia a demisionat. Motivul i-a uimit pe toți.

Ministrul portughez al apărării a demisionat vineri la finalul unui incredibil caz de furt de materiale de război care au fost ulterior găsite datorită complicităţii dintre presupuşii hoţi şi militarii însărcinaţi cu ancheta, relatează AFP.

Fostul ministru Jose Alberto Azeredo Lopes şi-a motivat decizia spunând că doreşte să evite ca forţele armate portugheze să fie "slăbite de atacurile politice" care îl vizează, potrivit scrisorii sale de demisie, citată de agenţia de presă Lusa.

Mai multe persoane, reținute

"Dezmint categoric că am fost informat despre vreo operaţiune de disimulare care să îi protejeze pe autorii furtului", a adăugat el.

Mai mulţi responsabili ai poliţiei militare judiciare şi ai jandarmeriei au fost reţinuţi la sfârşitul lui septembrie, suspectaţi că au organizat recuperarea materialelor de război împreună cu autorii furtului care astfel au putut scăpa autorităţilor.

Potrivit presei locale, unul dintre responsabilii poliţiei militare judiciare ar fi afirmat, în cursul interogatoriului, că Ministerul Apărării ar fi primit un raport descriind operaţiunea aranjată pentru recuperarea materialelor.

Ce au furat

La sfârşitul lui iunie 2017, indivizi necunoscuţi au pătruns într-un depozit al armatei terestre portugheze la Tancos, în centrul ţării, de unde au furat 150 de grenade mână, 44 de rachete antitanc, 18 grenade lacrimogene şi 1.450 de cartuşe.

Acest arsenal, cu excepţia muniţiei, a fost descoperit în urma unui denunţ anonim, pe un teren viran situat la circa 20 de kilometri de depozit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel