Portugalia a testat elicopterul naval Super Lynx Mk 95A

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele Navale portugheze au anunțat că au testat primul elicopter transportat la bordul navei Super Lynx Mk 95A, transmite Jane.

Conform sursei citate testul a avut loc pe 14 februarie. Lucrările pentru modernizarea și extinderea vieții flotei de cinci elicoptere Super Lynx Mk 95 sunt realizate de Leonardo Helicopters la uzina din Yeovil din Marea Britanie, în cadrul unui contract atribuit în iulie 2016, în valoare de 69 milioane de euro.

Primul elicopter modernizat, care și-a finalizat zborul inițial de testare pe 14 februarie, va fi livrat în Portugalia la începutul lunii mai, iar al cincilea se preconizează că va fi predat la sfârșitul anului 2021, a transmis Marina Militară printr-un comunicat.

Pachetul de modernizare include înlocuirea motoarelor originale Rolls-Royce Gem 42 cu motoare turbo LHTEC CTS800-4N mai puternice.

Vezi și: Rolls Royce a început dezvoltarea motoarelor pentru avioanele de luptă Tempest

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel