Poroşenko, la tribuna ONU: Rusia trebuie să răspundă pentru acţiunile sale

S.I. Catalin |
Data publicării:
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko la tribuna ONU
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko la tribuna ONU

Rusia trebuie să conştientizeze câtă suferinţă provoacă Ucrainei şi să răspundă pentru acţiunile sale. Acesta este mesajul principal cu care a venit preşedintele Petro Poroşenko, la cea de-a 73-a Adunare Generală a ONU.

De la tribuna Naţiunilor Unite, liderul de la Kiev le-a cerut oficialilor prezenţi în sală să-şi unească forţele pentru a opri politicile agresive şi expansioniste ale Kremlinului, potrvit Publika.md

"Rusiei nu-i pasă de ceea ce se întâmplă astăzi. Acestei ţări nu-i pasă de suferinţă sau de legi. Rusia crede că puterea ei militară şi statutul din cadrul ONU îi oferă drepturi suplimentare. Noi trebuie să-i demonstrăm că lucrurile nu stau aşa", a spus Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei. 

Poroşenko regretă că toate tentativele Consiliului de Securitate al ONU de a discuta despre situaţia din Ucraina sunt blocate prin veto de Rusia.

La sfârşitul discursului, liderul de la Kiev a fost aplaudat de cei prezenţi în plen, cu excepţia delegaţiei Federaţiei Ruse.

Pe holurile ONU, jurnaliştii unui post de televiziune ruseşti au încercat să-i ia un interviu lui Poroşenko, dar oficialul a refuzat categoric.

"- Domnule Poroşenko, este adevărat că s-a ajuns la un acord cu privire la pacificatorii din Donbass? - Nu voi da niciun interviu posturilor de televiziune ruseşti, deoarece scrieţi ştiri false şi dezinformaţi oamenii. Succese!", a spus Poroşenko

Printre oficialii care au mai ţinut ieri discursuri de la tribuna ONU a fost şi preşedintele României. Klaus Iohannis a declarat că Organizaţia Naţiunilor Unite trebuie să găsească soluţii pentru asigurarea securităţii oamenilor din toată lumea.

"Avem datoria să explicăm mai bine care sunt provocările actuale la adresa păcii, echităţii şi sustenabilităţii societăţilor noastre şi să vorbim mai mult despre rolul jucat de ONU în abordarea acestora", a spus Klaus Iohannis, preşedintele României.

Dezbaterile din plenul Adunării Generale a Naţiunilor Unite se vor încheia mâine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel