Poroșenko, demers constituţional care aduce Ucraina mai aproape de NATO şi UE

S.I. Catalin |
Data publicării:
Fostul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko
Fostul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a anunțat că în scurt timp în Constituția țării va fi introdusă prevederea privind aderarea țării la NATO și UE.

Liderul de la Kiev a subliniat că modificarea Constituției este susținută da marea majoritate a deputaților Radei Supreme. Declarații în acest sens, Poroșenko a făcut în cadrul unei ceremonii la Academia Militară a Forțelor Navale din Herson, potrivit ukrinform.ru, citat de portalul Deschide.md.

Poroșenko a menționat că acum două săptămâni, rada Supremă de la Kiev a susținut în prima lectură propunerea președintelui privind introducerea în Constituție a sintagmei „integrare în NATO și UE”, ca principiu strategic pentru țară.

Liderul de la Kiev a subliniat că schimbarea în Constituție trebuie să fie susținută de reforme profunde în domeniul economic, politic și în justiție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel