Pompeo, întâlnire cu Kim Jong Un

Bogdan Cotiga / 07 oct 2018 / 13:18
kim jong un
kim jong un

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a avut duminică o întrevedere la Phenian cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, după care a ajuns la Seul pentru o vizită în Coreea de Sud în cadrul unui turneu asiatic.

'Am avut o vizită bună la Phenian pentru a mă întâlni cu preşedintele Kim', a scris Pompeo pe contul său de Twitter. 'Continuăm să facem progrese în privinţa acordurilor de la Summitul din Singapore', a mai precizat el, făcând referire la discuţiile din iunie dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, care s-au încheiat cu o înţelegere de a avansa spre 'denuclearizarea completă' a Peninsulei Coreene. 'Mulţumim că ne-aţi găzduit pe mine şi echipa mea', şi-a încheiat Pompeo mesajul.

Pregătiri pentru al doilea summit 

Şeful diplomaţiei americane s-a deplasat la Phenian pentru a discuta cu Kim detaliile unui al doilea summit SUA-Coreea de Nord care ar putea avea loc până la sfârşitul anului. La Seul, Pompeo urmează să se întâlnească duminică seară cu preşedintele sud-coreean Moon Jae In, pentru a-l informa despre cea de-a patra vizită a sa la Phenian ca secretar de stat al SUA. Înainte de a se deplasa la Phenian, Pompeo s-a întâlnit sâmbătă la Tokyo cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu ministrul de externe Taro Kono.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy