Polonia va repara tancurile ucrainene T-64 și Leopard 2 la uzina concernului de armament PGZ

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca parte a unui acord încheiat între concernul polonez de armament Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) și Ukroboronprom, au început lucrările de mentenanţă pentru tancurile T-64 la uzina poloneză de vehicule blindate Bumar-Labedy, se afirmă într-un comunicat de presă al PGZ.

 

Uzina poloneză Bumar-Labedy și UkrOboronProm (n.a. concernul deținut de statul ucrainean, care include companiile din industria de apărare) au creat împreună un centru tehnologic care va repara tancurile T-64, le va întreține şi le va menţine tehnic capacitatea de luptă și le va readuce la starea de operativitate deplină.

Pe termen lung, se intenționează, de asemenea, să coopereze în ceea ce privește întreținerea tancurilor T-72 și PT-91 transferate de Polonia în Ucraina. De asemenea, se ia în considerare posibilitatea de a lucra în comun la întreținerea tancurilor Leopard 2, care au fost transferate Ucrainei de către statele occidentale.

Grupul polonez Arms Group (PGZ) a anunțat prin intermediul unui comunicat publicat pe Twitter că au fost puse bazele unui centru de mentenanţa pentru tancurile T-64, la uzina Bumar-Labedy.

Centrul este susținut de concernul ucrainean Ukroboronprom. De asemenea, se ia în considerare, după cum am precizat mai sus, stabilirea unei cooperări între cele două entități pentru mentenanţa tancurilor Leopard 2.

Surse mass-media poloneze spun că uzina Bumar-Labedy va repara, cel mai probabil, tancurile Leopard 2 donate Ucrainei de către Germania. Acest lucru înseamnă că polonezii ar putea repara tancurile T-64 și Leopard 2 într-un singur loc.

Această informație înseamnă o creștere a numărului de țări care au capacitatea de a repara tancurile T-64. Anterior, Republica Cehă a anunțat acordarea de sprijin tehnic pentru repararea acestor tancuri ucrainene.

Republica Cehă, ca și Polonia, nu s-a mai ocupat niciodată de astfel de reparații. Din cauza distrugerii majorității fabricilor ucrainene care puteau lucra la aceste tancuri, a fost necesar să se transfere aceste sarcini către facilitaţi militaro-industriale de pe teritoriul unor state europene.

Alegerea Poloniei nu este întâmplătoare, deoarece polonezii au bogată experiență în repararea de echipamente militare sovietice. La mai bine de un an de la invazia rusă, tancurile T-64 reprezintă în continuare coloana vertebrală a forțelor blindate ucrainene, dar tot mai multe dintre ele nu se află în zona de luptă, ci în atelierele de reparații.

Aceste informații sunt foarte importante nu doar pentru armata ucraineană, ci și pentru industria poloneză de armament. Lucrările la T-64 ar putea include nu doar întreținerea acestora, ci și modernizarea parțială.

Înainte de invazia rusă, Ucraina ar fi trebuit să aibă peste 600 de tancuri de acest tip în serviciu și alte câteva sute în depozite. Prin urmare, este posibil ca unele dintre tancurile T-64 care sunt acum repuse în funcțiune să fie trimise în Polonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel