Polonia explică de ce Rusia nu a fost invitată la aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial

S.I. Catalin / 03 sep 2019 / 13:24

Niciun reprezentant rus nu a fost invitat la evenimentele comemorative de la aniversarea a 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial din cauza dezinteresului Rusiei de a menține „spiritul adevărului istoric", a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Szymon Szynkowski vel Sęk la postul de radio Maryja într-un interviu, potrivit Uawire.org.

El a menționat că Polonia a invitat reprezentanți ai UE, NATO și Parteneriatului estic, care include Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Totuși, Rusia nu este membră a niciuneia din aceste organizaţii internaţionale.

Diplomatul a subliniat că președintele rus Vladimir Putin a fost invitat la evenimentul comemorativ în urmă cu zece ani și că președintele american Donald Trump a fost invitat în acest an. Viceministrul a spus că o astfel de decizie a constituit o „schimbare în abordarea problemelor istorice".

El a descris sâmbătă vizita președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky la Varșovia drept „un adevăr istoric".
„Cu cât mai mult adevăr și integritate istorică există în declarațiile președinților, cu atât mai bine", a concluzionat vicepremierul polonez de externe.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy