Inițiativa celor Trei Mări. Polonia susţine participarea Germaniei la summit-ul de la București

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia sprijină decizia Germaniei de a se implica în Iniţiativa celor Trei Mări în calitate de stat partener, a declarat marţi Krzysztof Szczerski, şeful de cabinet al preşedintelui polonez.

Oficialul polonez a adăugat că "este posibil ca Germania să participe la viitorul summit al Iniţiativei din septembrie (de la Bucureşti), alături de reprezentanţi ai Statelor Unite şi ai preşedintelui Comisiei Europene", relatează agenţia PAP

Totodată, şeful de cabinet al preşedintelui polonez şi-a exprimat satisfacţia că Iniţiativa celor Trei Mări "este percepută pozitiv de partenerii străini". "Acest lucru dovedeşte importanţa sa crescândă în politica europeană şi euro-atlantică", a mai spus el.

"Preşedintele Andrzej Duda şi-a exprimat în mod constant convingerea că Iniţiativa celor Trei Mări ar trebui să fie un mecanism important de cooperare în beneficiul dezvoltării armonioase şi al securităţii întregii Europe. Dacă o altă ţară importantă susţine această iniţiativă, asta înseamnă că este una pertinentă şi are şansa de a-şi consolida rolul în politica internaţională", a subliniat Szczerski.

Iniţiativa celor Trei Mări este o iniţiativă comună polonezo-croată care datează din 2016 şi care promovează cooperarea în domeniul infrastructurii între ţările situate la Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică. Din această iniţiativă fac parte Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Cel de-al doilea summit al Iniţiativei a avut loc la Varşovia în iulie 2017, următorul fiind programat pe 17 şi 18 septembrie la Bucureşti.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel