Polonia acuză spionajul rus de atac informatic asupra conturilor de mesagerie ale unor oficiali

Eduard Pascu |
Data publicării:

Hackerii autori ai unui vast atac cibernetic prin care au fost accesate în iunie circa 100 de conturi de mesagerie folosite de actuali şi foşti oficiali polonezi au legături cu serviciile secrete ruseşti, a susţinut marţi contraspionajul polonez în urma investigaţiilor efectuate, relatează Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului polonez de contrainformaţii, atacul cibernetic a fost executat de un grup de hackeri denumit UNC1151, în cadrul unei campanii a acestui grup cunoscută sub numele de Ghostwriter şi care urmăreşte destabilizarea ţărilor central-europene, transmite Agerpres.

''Serviciile secrete (poloneze) au la dispoziţie informaţii fiabile privind legăturile acestui grup cu activităţi ale serviciilor secrete ruseşti'', a indicat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele partidului Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, liderul de facto al Poloniei, declarase anterior că atacul cibernetic a vizat înalţi responsabili polonezi şi a fost efectuat de pe teritoriul Rusiei, fără să facă referire la posibili autori.

Unele dintre mesajele email accesate de hackeri, inclusiv de pe conturi personale ale unor responsabili polonezi din guvern sau parlamentari, au fost apoi scurse de piraţii cibernetici pe reţeaua de socializare Telegram.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel