Polonia a scos militarii pe străzi pentru supravegherea carantinei

Eduard Pascu / 20 Martie 2020 / 15:38

Forțele de apărare teritoriale poloneze nou formate, Wojska Obrony Terytorialnej (WOT), care nu sunt încă complet operaționale, sprijină poliția și garda de frontieră poloneză în timpul crizei Covid-19, transmite Jane.

Începând cu miezul nopții, 15 martie, 1.000 de soldați WOT, împreună cu armata poloneză și poliția militară, sprijină paza de frontieră cu verificări la frontieră și cu potențial de depistare a pacienților infectați cu Covid-19. Unii soldați WOT vor ajuta poliția poloneză în supravegherea carantinei.

"Trebuie să acționăm rapid în faza incipientă a epidemiei, când există încă șansa de a reduce viteza și sfera de răspândire a virusului. Pentru a face acest lucru, WOT își schimbă modul de operare de la instruire la prevenirea crizelor", a declarat comandantul WOT, generalul Wiesław Kukuła.

"Obiectivul principal al WOT va fi încetinirea ritmului și oprirea răspândirii virusului. Pentru a atinge acest obiectiv, întreaga forță a fost pusă în alarmă începând cu 12 martie", a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului WOT, locotenent-colonelul Marek Pietrzak.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy