Polonia a scos militarii pe străzi pentru supravegherea carantinei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de apărare teritoriale poloneze nou formate, Wojska Obrony Terytorialnej (WOT), care nu sunt încă complet operaționale, sprijină poliția și garda de frontieră poloneză în timpul crizei Covid-19, transmite Jane.

Începând cu miezul nopții, 15 martie, 1.000 de soldați WOT, împreună cu armata poloneză și poliția militară, sprijină paza de frontieră cu verificări la frontieră și cu potențial de depistare a pacienților infectați cu Covid-19. Unii soldați WOT vor ajuta poliția poloneză în supravegherea carantinei.

"Trebuie să acționăm rapid în faza incipientă a epidemiei, când există încă șansa de a reduce viteza și sfera de răspândire a virusului. Pentru a face acest lucru, WOT își schimbă modul de operare de la instruire la prevenirea crizelor", a declarat comandantul WOT, generalul Wiesław Kukuła.

"Obiectivul principal al WOT va fi încetinirea ritmului și oprirea răspândirii virusului. Pentru a atinge acest obiectiv, întreaga forță a fost pusă în alarmă începând cu 12 martie", a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului WOT, locotenent-colonelul Marek Pietrzak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel