Update: Poliţiştii de frontieră dispăruţi în Munţii Maramureșului au fost găsiți

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Poliția de Frontieră, sursă foto: MAI Facebook
Poliția de Frontieră, sursă foto: MAI Facebook

Doi poliţişti de frontieră, dispăruți în Munţii Maramureşului, sunt căutați de personalul structurilor MAI din judeţ, Salvamont şi autorităţile locale, a informat în noaptea de luni spre marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Update:

Cei doi poliţişti de frontieră daţi dispăruţi în Munţii Maramureşului au fost găsiţi în cursul dimineţii de marţi, în urma unei ample acţiuni de căutare care a durat toată noaptea, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, transmite Agerpres.

"În jurul orei 06.00, cei doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au fost găsiţi de către o patrulă a poliţiei de frontieră, la un adăpost, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localităţii Borşa. Din cauza ceţii dense, colegii noştri s-au rătăcit şi găsind adăpostul au rămas acolo. Colegii sunt bine, iar în momentul de faţă sunt pe traseul în spre sediul sectorului Vişeu de Sus", a spus Iulia Stan.

Conform aceleiaşi surse, pentru găsirea celor doi poliţişti de frontieră au fost suplimentate forţele şi mijloacele de supraveghere în zona respectivă, cu celelalte echipaje aflate în dispozitiv.

"S-a procedat la cercetarea zonei pe direcţia de deplasare şi s-a dispus prezenţa la fata locului a unei autospeciale cu termoviziune. S-a luat legătura cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în vederea localizării acestora. La acţiunea de găsire a celor doi poliţişti de frontieră au participat peste 100 de lucrători din cadrul structurilor MAI din judeţ", a precizat Iulia Stan.

În căutarea celor doi poliţişti de frontieră a fost angrenată şi o echipă numeroasă a Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş. 

Știrea ințială

"În data de 31.05.2021, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Vişeu de Sus, care executa misiuni specifice de supraveghere a frontierei într-o zonă montană greu accesibilă (zona Borşa), nu s-a întors din misiune la ora stabilită şi nu a putut fi contactată prin mijloacele de comunicaţii aflate în dotare.

În momentul de faţă, structurile poliţiei de frontieră din zonă, împreună cu toate forţele de sprijin din cadrul structurilor MAI, autorităţilor locale şi de cooperare pe plan local, sunt angrenate în acţiunea de găsire a celor doi poliţişti de frontieră", a spus purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Directorul Serviciului Public Salvamont Maramureş, Dan Benga, informase anterior că doi poliţişti de frontieră de la Sectorul Vişeu care ar fi trebuit să se prezinte la post după o patrulare în Munţii Maramureşului sunt căutaţi de echipele Salvamont.

"Un caz care se anunţă delicat... Doi poliţişti de la Poliţia de Frontieră Vişeu care trebuiau să iasă din serviciu în jurul orelor 17.00 şi trebuiau să predea schimbul colegilor nu au mai ajuns la punctul de întâlnire. Zona lor de patrulare este cu acces foarte dificil şi aproape de graniţa cu Ucraina. Am plecat spre Vişeu cu 14 salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureş", a spus Dan Benga. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel