Poliția germană a dejucat un complot de lovitură de stat. O grupare de extremă-dreapta planifica întreruperi de curent pe scară largă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Anchetatorii au percheziționat mai multe apartamente ale unor suspecți preppers din Bavaria. Potrivit Oficiului de Poliție Criminală de Stat Bavarez, raidul a fost legat de o anchetă asupra a șase persoane ce ar avea legături cu mișcarea Reichsbürger.

Poliția germană a percheziționat șase apartamente și trei anexe ale suspecților de extremă-dreapta, scrie DW și Spiegel.

Suspecții intenționau să provoace o întrerupere masivă de curent, pentru a permite o răsturnare politică în Germania . Peste 70 de polițiști au fost implicați în raiduri. 

Unii membri se spune că ar avea legături cu așa- numita mișcare Reichsbürger , care nu acceptă autoritatea guvernului german și instituțiile sale democratice. 

„Acuzații sunt suspectați că au plănuit din septembrie 2020 să provoace pene de curent pe scară largă în Republica Federală Germania prin sabotarea stâlpilor de curent, ceea ce ar fi permis altor grupuri să preia puterea printr-o răsturnare politică în Germania”,  a explicat Procuratura Generală.

Suspecții sunt acum acuzați de formarea și participarea la o organizație teroristă.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, procurorii federali au dispus arestarea a 25 de persoane, printre care un fost membru al parlamentului din partea formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), un aristocrat şi ofiţeri activi sau în retragere din armată.

Aceștia erau suspectați că încercau să să răstoarne guvernul german și să-l execute pe cancelar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel