Poliția rusă arestează pe bandă rulantă activiști și jurnaliști care se opun regimului, în urma protestelor de weekendul trecut de la Moscova

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Activista Liubov Sobol a fost arestată
Activista Liubov Sobol a fost arestată

Activista rusă de opoziţie Liubov Sobol și alți doi aliați ai lui Alexei Navalnîi, critic acerb al Kremlinului, au fost reținuta luni după un weekend de proteste la Moscova, relateaza Reuters, transmite paginaderusia.

Câteva mii de ruşi au ieşit în stradă la Moscova sâmbătă, pentru a cere alegeri libere pentru parlamentul oraşului, la 8 septembrie, sfidând interdicţia care s-a soldat cu arestări în timpul protestelor precedente.

Protestatarii au cerut punerea în libertate a activiştilor arestaţi în urma demonstraţiilor anterioare, iar Sobol a calificat sâmbătă aceste arestări drept „haos”, acuzând de aceasta guvernul oraşului.

Liubov Sobol a fost la rândul ei arestată”, a scris luni seara Kira Iarmuş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi. Luni dimineaţa, au fost reținuti și jurnalistul rus Ilia Azar şi Nikolai Liaskin, un angajat al Fondului de Lupta cu Coruptia, fondat de Navalnîi.

Cei trei au fost eliberati marti dimineata după întocmirea proceselor verbale de ”infracțiune administrativa”.

Manifestaţii au avut loc aproape în fiecare weekend la Moscova de la jumătatea lunii iulie, după ce a fost respinsă pentru vicii de formă înregistrarea a aproximativ 60 de candidaţi independenţi la alegerile pentru Parlamentul Moscovei, ce vor avea loc pe 8 septembrie odată cu alte scrutine locale.

Majoritatea acestor proteste nu au fost autorizate şi poliţia le-a reprimat sever, operând în total aproape 2.700 de arestări şi fiind iniţiate numeroase acţiuni penale împotriva unor manifestanţi şi a politicienilor din opoziţie care au primit scurte pedepse cu închisoarea pentru apelurile lor de a manifesta, cum este cazul lui Ilia Iaşin, încarcerat miercuri pentru a cincea oară. 

Vezi și: Manifestații anti-Putin. Peste 100 de arestări în Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel