Podul Crimeei va fi degrevat de importanța strategică: Rușii construiesc o cale ferată alternativă, care va lega Rostov pe Don de Sevastopol, prin teritoriile ocupate

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui discurs susținut în Piața Roșie din Moscova, cu ocazia aniversării a 10 ani de anexarea Peninsulei Crimeea, președintele Vladimir Putin a anunțat, pe 18.03.2024, că partea rusă construiește o nouă cale ferată prin teritoriile noilor regiuni către Crimeea.

Potrivit precizărilor președintelui, până în prezent, calea ferată a fost restaurată pe tronsoanele de la Rostov pe Don către Donețk, Mariupol și Berdiansk. Ulterior, aceasta va fi prelungită până în Crimeea, urmând să ajungă la Sevastopol.

Presa rusă apreciază că aceasta este o „veste proastă” pentru Kiev, deoarece, prin construirea unei noi rute prin Republica Populară Donețk și regiunile Zaporojie și Herson, Rusia va scoate efectiv Podul Crimeea de sub amenințarea unui posibil atac, întrucât își va pierde importanța pentru logistica militară a armatei ruse.

“Dacă noua rută va fi finalizată, Rusia își va putea menține logistica militară în Crimeea, chiar dacă podul peste Strâmtoarea Kerci va fi avariat”, a anunțat publicația de propagandă pro-rusă din Donbas Strana.ua.

Începutul construirii unei noi căi ferate către Crimeea a fost anunțat în toamna anului trecut. Potrivit informațiilor disponibile, aceasta va trece la sud de calea ferată existentă, pentru a fi protejată de loviturile armatei ucrainene, până când noile regiuni ale Rusiei vor fie liberate complet.

După cum a declarat atunci șeful Regiunii Zaporojie, Evgheni Balitsky, chiar dacă s-ar construi o cale ferată cu un singur fir, ar fi posibilă rezolvarea tuturor problemelor armatei. În cazul în care vor exista două fire, atunci ar fi posibilă livrarea rapidă de mărfuri din noile regiuni către Rusia continentală și invers.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel