”Poate lovi oriunde în SUA”. Asiaticii au stabilit ce rachetă a fost lansată luni de Coreea de Nord

Hwasong-18 Foto: KCNA
Hwasong-18 Foto: KCNA

Racheta lansată de Coreea de Nord luni dimineață ar fi putut avea o rază de acțiune de peste 15.000 km. km, ceea ce înseamnă că ar putea lovi oriunde în Statele Unite, a declarat adjunctul ministrului japonez al apărării Shingo Miyake, făcând referire la constatările preliminare ale ministerului.

Oficialul nipon a declarat că Coreea de Nord a lansat cel mai probabil o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care a atins o altitudine maximă de peste 6.000 de km și a căzut în mare, la vest de insula japoneză Hokkaido, cel mai probabil în afara zonei economice exclusive a Japoniei, zburând în linie dreaptă aproximativ 1.000 km.

Nord-coreenii au lansat racheta pe o traiectorie foarte înaltă, ICBM-ul ajungând practic pe Orbita mijlocie a Pământului, după care a revenit în atmosferă. Spre exemplu, sateliții Starlink sunt plasați pe Orbita joasă a Pământului, la altitudini cuprinse între aproximativ 340 de kilometri și 1.200 de kilometri.

”Racheta balistică din clasa ICBM lansată de această dată - dacă ar fi calculată pe traiectorie, în funcție de greutatea focosului - ar putea avea o rază de zbor de peste 15.000. km, ceea ce înseamnă că întregul teritoriu american s-ar afla în raza sa” a spus viceministrul japonez, într-o conferință de presă, citată de CNN.

Potrivit Consiliului de Securitate Națională din Coreea de Sud și experților, lansarea a fost cel mai probabil o rachetă Hwasong-18, o rachetă de clasa ICBM cu combustibil solid despre care se crede că este capabilă să transporte mai multe focoase, inclusiv posibil nucleare, și să lovească oriunde pe continentul SUA. , a raportat cotidianul Korea Times.

Totuși, pentru a ajunge în Statele Unite ale Americii, racheta ar trebui să fie lansată la un unghi mai mic, iar Coreea de Nord nu a dovedit până acum o astfel de capacitate, a declarat Joseph Dempsey, analist militar și de apărare la Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS).

În opinia sa, testele în care racheta este lansată la altitudini foarte ridicate pot dovedi parțial eficiența acesteia, dar nu reflectă aceleași provocări ca în cazul unei traiectorii normale de zbor ICBM. „Acestea includ capacitatea focosului de a supraviețui unei intrări prelungite și mai puțin adânci în atmosferă, dar și precizia la o distanță mult mai mare”, a declarat Dempsey pentru CNN.

 

Rachetele Hwasong-18 au fost deja testate cu succes de două ori - în aprilie și iulie

Hwasong-18 Foto: KCNA, via Arirang

Dacă rezultatele celui mai recent test sunt considerate satisfăcătoare, Coreea de Nord ar putea începe acum să disloce aceste rachete, a declarat Cheong Seong Chang, un analist de la think tank-ul Institutului Sejong.

După testul din aprilie al rachetei Hwasong-18, dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că va oferi țării „mijloace puternice, strategice de atac” și să-și consolideze capacitățile nucleare. În ultimele luni, el a anunțat și o „creștere exponențială a arsenalului nuclear al țării”.

Statele Unite au avertizat în mai multe rânduri Coreea de Nord că orice atac nuclear asupra Statelor Unite sau a aliaților săi va primi un „răspuns rapid, copleșitor și decisiv” și va însemna „sfârșitul regimului lui Kim Jong Un”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel