'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă

Gheorghe Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Într-un interviu acordat agenției de presă turce Demirören, prim-adjunctul ministrului de externe al Ucrainei, Emine Djaparova, a declarat că țara sa intenționează să creeze Platforma Crimeea, deoarece militarizarea peninsulei și politica agresivă a Kremlinului în zonă privește toate țările din regiunea Mării Negre.

Oficialul ucrainean a avansat ideea creării Platformei și în cadrul unei discuții (06 august) cu ambasadorul Regatului Unit în Ucraina, Melinda Simmons, precizând că inițiativa ar trebui să determine conștientizarea de către comunitatea internațională a urgenței ridicate cu care trebuie abordată problema Peninsulei Crimeea.

Emine Djaparova a menționat că Turcia este una dintre cele cinci țări care, sunt cele mai dornice să se alăture Platformei Crimeea.

"Planificăm să organizăm un summit anual al Crimeii la Kiev, unde se pot întâlni liderii țărilor. Ocuparea Crimeei nu este o problemă internă, ci un subiect care privește țările din regiunea Mării Negre și Mării Azov. Strategia militară a Rusiei vizează Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Pentru acestea, Crimeea este o bază militară esențială”, a adăugat diplomatul ucrainean în finalul interviului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel