Planul de pace în Orient urmează să fie prezentat de administrația Trump

DefenseRomania Team / 27 noi 2018 / 23:41

Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, a anunţat marţi că Administraţia lui Donald Trump a informat Israelul că îşi va prezenta planul de pace pentru Orientul Mijlociu la începutul anului 2019, relatează AFP. 

''Nu cunoaştem detaliile planului, dar ştim că este finalizat'', a declarat Danon în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, precizând că guvernul american a discutat cu Israelul despre perioada când el va fi făcut public.

''După câte ştiu, (americanii ) au discutat cu noi despre începutul lui 2019, ceea ce se va întâmpla în curând'', a afirmat Danon, adăugând că aceasta îi va permite lui Donald Trump ''să-l prezinte fără să interfereze cu dezbaterea noastră politică din Israel'', unde sunt prevăzute alegeri peste câteva luni. 

Danon a precizat că se aşteaptă la o opoziţie din partea palestinienilor, ale căror relaţii cu SUA sunt ''îngheţate'' de la decizia de acum un an a lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. 

În 2018, SUA au diminuat cu peste 500 milioane de dolari ajutorul lor pentru palestinieni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy