Planul de pace în Orient urmează să fie prezentat de administrația Trump

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, a anunţat marţi că Administraţia lui Donald Trump a informat Israelul că îşi va prezenta planul de pace pentru Orientul Mijlociu la începutul anului 2019, relatează AFP. 

''Nu cunoaştem detaliile planului, dar ştim că este finalizat'', a declarat Danon în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, precizând că guvernul american a discutat cu Israelul despre perioada când el va fi făcut public.

''După câte ştiu, (americanii ) au discutat cu noi despre începutul lui 2019, ceea ce se va întâmpla în curând'', a afirmat Danon, adăugând că aceasta îi va permite lui Donald Trump ''să-l prezinte fără să interfereze cu dezbaterea noastră politică din Israel'', unde sunt prevăzute alegeri peste câteva luni. 

Danon a precizat că se aşteaptă la o opoziţie din partea palestinienilor, ale căror relaţii cu SUA sunt ''îngheţate'' de la decizia de acum un an a lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. 

În 2018, SUA au diminuat cu peste 500 milioane de dolari ajutorul lor pentru palestinieni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel