Plan de pace pentru Orientul Mijlociu. Poziția lui Kushner, consilier al Casei Albe

Elena Badea |
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Kushner pledează pentru o abordare 'cu mintea deschisă' a viitorului plan de pace pentru Orientul Mijlociu.

Jared Kushner, consilier al Casei Albe şi ginerele lui Donald Trump, a pledat în faţa ambasadorilor cu care s-a întâlnit miercuri, la Washington, pentru o abordare 'cu mintea deschisă' în privinţa viitorului plan de pace pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui american, arătând că propunerea va necesita compromisuri de ambele părţi, transmite Reuters, citând o sursă familiarizată cu aceste declaraţii.

Când va fi prezentat planul de pace

 

 

Potrivit lui Kushner, planul de pace va fi prezentat după formarea coaliţiei de guvernare în Israel, în urma victoriei în alegeri a premierului Benjamin Netanyahu, şi după Ramadan, luna sfântă a musulmanilor, care se încheie la începutul luni iunie, a indicat sursa.

'Va trebui să căutăm toţi un compromis rezonabil care să facă realizabilă pacea', a declarat Kushner, citat de sursa menţionată, sub rezerva anonimatului. Jared Kushner, unul din principalii arhitecţi ai planului de pace, li s-a adresat ambasadorilor a în jur de 100 de state, în cadrul unei serii de discursuri organizate de Departamentul de Stat. Întâlnirea a avut loc la Blair House, casa de oaspeţi prezidenţială aflată vizavi de Casa Albă.

Propunerea administraţiei americane include două componente majore: o parte politică, care abordează chestiuni politice cruciale precum statutul Ierusalimului, şi o parte economică, care îşi propune să-i ajute pe palestinieni să-şi întărească economia. Nu este clar deocamdată dacă planul va propune nemijlocit crearea unui stat palestinian, revendicarea fundamentală a palestinienilor.

Kushner a respins însă ideea că planul de pace este centrat în principal pe componenta economică, el insistând că şi cea politică este 'foarte detaliată'.

'El a spus că planul va necesita concesii de la ambele părţi, dar nu va pune în pericol securitatea Israelului. (Planul) necesită din partea tuturor o abordare cu mintea deschisă', a adăugat sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel