Minus 6 mii de ruși într-o săptămână. Rușii își peticesc efectivele decimate cu personal militar din Flota Pacificului și din Orientul îndepărtat rus

Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Rusia pierde militari într-un ritm înfiorător, iar întrebarea este cât mai poate Putin să-și permită astfel de cifre.

Potrivit comandantului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Pavlyuk, pierderile săptămânale ale armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei rămân la cote foarte de ridicate, arată Unian.

Doar în ultima săptămână pierderile rușilor s-au ridicat la aproximativ 6.140 de militari răniți sau uciși. În total, potrivit surselor ucrainene, pierderile rușilor au ajuns la 450.000 de persoane.

De remarcat faptul că în 10 ani de război în Afganistan, sovieticii au pierdut aproximativ 70-80 de mii de militari (între 14.000 și 26.000 de morți și aproximativ 53.000 de răniți). Iată că rușii înregistrează pierderile din Afganistan cam la fiecare 3 luni.

Cifrele ucrainenilor sunt confirmate de ministerul britanic al apărării care arăta zilele trecute că, în martie, rușii au pierdut 913 militari pe zi.

Faptul că lucrurile nu merg bine în armata rusă o demonstrează și recrutările-gigant, anunțate de Putin și Șoigu, care caută încă 400 de mii de militari.

 

Rușii își peticesc efectivele cu personal militar din Flota Pacificului și din Orientul îndepărtat rus

Până când vor ajunge noii recruți, pentru a umple golurile, se pare că Rusia va aduce aproximativ 2.400 de militari din Districtul Militar de Est pentru a lupta în Ucraina pentru a compensa pierderile de personal pe front.

Informația a fost preluată de analiștii ISW, care citează un comunicat al Direcției Principale de Informații Militare (HUR/GUR) ucrainene. Potrivit HUR, Rusia va lua personal militar din Flota Pacificului, precum și din Armata a 11-a Forțelor de Apărare Aeriană pentru a a completa din pierderile din Ucraina  

Direcția de informații a armatei ucrainene arată că comandantul Flotei Pacificului, amiralul Viktor Liina a decis să oprească toate rotațiile în Siria și să trimită aproximativ 2.000 de militari din regiunea Primorsky și Kamchatka în Ucraina.

Informațiile ucrainene nu au specificat dacă toți cei 2.000 de personal erau inițial destinați pentru a fi desfășurați în Siria.

Flota Pacificului operează la baza navală rusă din Tartus, Siria. Rămâne neclar dacă la sfârșitul rotației Flotei Pacificului în Siria se va anunța un transfer mai mare al activelor Flotei Pacificului din Siria, cu destinația Ucraina sau altă zonă.

HUR a declarat că Rusia va transfera în Ucraina și aproximativ 400 de militari din cadrul din Armatei a 11-a Forțelor de Apărare Aeriană din regiunea Khabarovsk, din Orientul îndepărtat rus, pentru a „petici găurile” în zonele frontului unde activează elemente ale brigăzilor 155 și 40 de infanterie navală care au personal insuficient.

Elementele Brigăzii 155 operează în apropiere de Novomykhailivka, iar elementele Brigăzii 40 operează în apropiere de Velyka Novosilka.

HUR a declarat că un număr nespecificat de personal din cadrul Districtului Militar de Est se va alătura unei noi brigăzi mecanizate de pușcași, nespecificate, pe care Rusia o formează la Voronej.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel