Pierderi "colosale" și "uluitoare" suferite de Rusia: Presa occidentală comentează cu privire la capturarea oraşului ucrainean Avdiivka de către trupele ruse

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu prețul unor pierderi "incredibile", Rusia a capturat Avdiivka și și-a înălțat steagul în orașul distrus, încercând în același timp să își continue ofensiva spre vest. Presa occidentală a relatat acest lucru pe 17 și 18 februarie.

,,Avdiivka a fost capturată de ruși sâmbătă, 17 februarie, după cele mai grave și mai crâncene lupte din cei doi ani de război", a relatat The New York Times. "În cele din urmă, superioritatea Rusiei în ceea ce privește puterea de foc și numărul de trupe aruncate în lupta a copleșit forțele ucrainene timp de mai multe luni, deși Rusia a suferit pierderi uluitoare".

Potrivit raportului generalului ucrainean Alexander Tarnavsky, publicat duminică, 18 februarie, pe pagina sa de Telegram, "de la 10 octombrie 2023 până la 17 februarie 2024, pierderile totale ale trupelor rusești în sectorul Avdiivka au fost următoarele: 47.186 de militari; tancuri - 364; sisteme de artilerie - 248; vehicule blindate de luptă - 748; aeronave - 5".

De asemenea, Newsweek a calificat pierderile Rusiei drept "uluitoare" și a notat: ,,Capturarea Avdiivka este atât un premiu simbolic, cât și strategic pentru Moscova. Ea va permite Rusiei să își extindă operațiunile logistice și ar putea deschide calea către alte aşezări mai importante aflate mai la vest".

,,Căderea oraşului Avdiivka este cea mai mare realizare a Rusiei de la cucerirea orașului Bakhmut în mai 2023", notează Reuters.

Business Insider a calificat drept "colosal" prețul plătit de Rusia pentru capturarea Avdiivka și a comentat informaţiile comandamentului ucrainean privind pierderile rusești: "Cifrele înaintate de ucraineni nu au putut fi verificate, dar disponibilitatea Kremlinului de a sacrifica oameni și echipamente în ''infamul carnagiu", lăsând câmpul de luptă de la Avdiivka plin de cadavre rusești înghețate, a putut fi observat cu uşurinţă".

New York Times l-a citat pe Seth Jones, analist militar la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, care a descris tacticile rusești din Avdiivka drept "o campanie punitivă ca la carte, pe care au organizat-o în Cecenia, Siria, Ucraina și chiar Afganistan".

,,Este concepută pentru a crește costul pentru societate al continuării rezistenței și pentru a forța inamicul și populația să să se predea".

 

Rușii au suferit pierderi grele din cauza tacticilor aplicate pe front

 

Publicația notează că, din cei 30.000 de civili din Avdiivka, aproximativ 900 au rămas în oraș și nu există date certe privind numărul de morți militari și civili.

,,Zeci de interviuri realizate în ultimii doi ani arată că motivele pentru care civilii rămân în zonele de război sunt diverse", notează The New York Times.

Între timp, CNN relatează despre încercările Rusiei de a avansa la vest de Avdiivka și de a se pregăti pentru o ofensivă în alte părți ale liniei frontului.

Comentând rapoartele privind pierderile grele suferite de ruși în Avdiivka, CNN notează: "Deși nu poate fi confirmat, oficialii americani au declarat anterior că rușii au suferit pierderi grele din cauza tacticilor proaste. Dar modul de luptă al rușilor este destul de cunoscut și constă în a trimite mii de oameni în luptă în ciuda pierderilor, iar ei au o rezervă de putere militară mult mai mare decât ucrainenii".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel