Pierdere importantă pentru Armata lui Șoigu: Un general rus a căzut în timpul ofensivei ucrainene

General rus
General rus

În timpul luptelor din regiunea Zaporojie, unde trupele ucrainene își eliberează teritoriul ocupat, a fost eliminat șeful de stat major și comandantul Armatei a 35-a ruse, generalul-maior Serghei Goraicev. 

Eliminarea generalului  Goraicev a fost raportată de bloggerii militari ruși. Potrivit acestora, el a murit într-un atac cu rachete ucrainene în timpul luptelor de-a lungul râului Mokri Yali, unde trupele ucrainene au eliberat șapte sate.

„Șeful de stat major al Armatei 35 a murit în urma atacului cu rachete”, a declarat corespondentul militar rus Yuriy Kotenok pe canalul său Telegram numit Vojenkor Kotenok Z.

„Lupte grele au avut loc toată ieri (12 iunie) pe toată linia frontului grupării Vostok. Situația, în linia de apărare a brigăzilor 60 și 37 mecanizate ,este complicată”, a adăugat el.

Bloggerul l-a descris pe general drept unul dintre cei mai deștepți și mai eficienți lideri militari care a combinat „profesionalismul maxim cu curajul personal”.

Participant la cel de-al doilea război din Cecenia, el a comandat forțele ruse în Transnistria separatistă în 2013. Între 2014 și 2017, a lucrat în Donbas.

Luni, au avut loc lupte grele. ”Au fost eliberate 7 așezări: Lobkovoe, Levadnoe, Novodarovka, Neskuchnoe, Storojevoe, Makarovka, Blagodatnoie”, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, pe Telegram.

„Suprafața teritoriului aflat sub controlul (nostru) este de 90 km pătrați ”, a adăugat ea, adăugând că include și zona câștigată în atacul de la Orihiv la Tokmak pe direcția Tavria.

Au căzut ofițeri de rang înalt

Zeci de comandanți ruși de rang înalt, inclusiv generali, au murit deja în Ucraina. 

Alți ofițeri au murit la mijlocul lunii mai, potrivit Rossiyskaya Gazeta. Printre aceștia s-au numărat doi colonei: comandantul brigăzii a 4-a de mecanizate Vyacheslav Makarov, în regiunea Donețk și comandantul adjunct al corpului "însărcinat cu activitatea politico-militară", Evgheni Brovko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel