Picătura chinezească, în variantă ungară: Orban insistă pentru o înțelegere cu Putin și renunțarea la aderarea Ucrainei la NATO

Premierul Ungariei  Viktor Orbán insistă asupra încheierii unui „acord” cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, privind noua arhitectură de securitate a Ucrainei.

Liderul ungar i-a spus fostului prezentator Fox News, Tucker Carlson, că Ucraina este pe cale să piardă războiul, deoarece trupele ruse sunt depășite numeric.

„Trebuie să încheiem un acord cu rușii privind o nouă arhitectură de securitate care să asigure securitatea și suveranitatea Ucrainei, dar nu apartenența la NATO”, a spus Orban.

În același timp, el a negat posibila apartenență a Ucrainei la NATO și orice pretenție a Kievului asupra Crimeei ocupate. Intenția Kievului de a recupera peninsula Crimeea este văzută de Orban drept ”absolut nerealistă”.

Cea mai bună șansă de pace și singura cale pentru a pune capăt războiului din Ucraina este revenirea la putere a fostului președinte american Donald Trump și încetarea sprijinului militar pentru Ucraina.

„Rușii sunt mult mai puternici, mult mai numeroși decât ucrainenii”, a spus premierul Ungariei. „Sună-l înapoi pe Trump. … Trump este omul care poate salva lumea occidentală”, i-a declarat Orban lui Tucker Carlson, fost jurnalist al Fox News, într-un Interviu filmat pe 21 august pe terasa biroului lui Orbán, scrie AP.

Trebuie reamintit că prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a încercat să blocheze ajutorul UE pentru Ucraina, a refuzat să furnizeze arme Kievului și a declarat în mod repetat că contraofensiva Ucrainei este sortită eșecului.

În același timp, cunoscut drept cel mai apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin în UE, Viktor Orbán a încheiat și acorduri cu Rusia în domeniul energiei, asigurând aprovizionarea cu gaze și promovând construcția unei centrale nucleare ungare cu tehnologie din Rusia, în ciuda rezervelor unor aliați UE și NATO.

Liderul ungar a numit dictatura lui Putin un model pe care a construit ceea ce el numește o „democrație iliberală” care se opune valorilor multiculturale ale UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel