Japonia pregătește sistemele Aegis și Patriot pentru a distruge orice rachetă care se apropie de arhipelag, după ce Phenianul a notificat lansarea unui ”satelit”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Nord a informat Tokyo despre lansarea unui satelit în săptămânile următoare, a anunţat luni paza de coastă japoneză, un proiect care, potrivit guvernului nipon, ar trebui, totuşi, să implice lansarea unei rachete balistice, notează Agerpres.

Phenianul a făcut cunoscut gărzii de coastă japoneze că va fi lansată o rachetă între 31 mai şi 11 iunie şi ar urma să cadă într-o zonă de lângă Marea Galbenă, Marea Chinei de Est şi estul Insulei Luzon din Filipine a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt la pazei de coastă.

O declarație a Ministerului Apărării al Japoniei a indicat posibilitatea ca Phenianul să intenționeze să lanseze o rachetă balistică, sub pretextul lansării pe orbită a unui satelit.

Ordinul lui Hamada permite Forțelor de Autoapărare să distrugă o rachetă balistică din Coreea de Nord care ar putea ajunge în Japonia.

Pentru a distruge rachetele nord-coreene, Ministerul Apărării al Japoniei intenționează să folosească rachete interceptoare SM3 ale sistemului Aegis, care sunt amplasate pe distrugătoarele Forțelor de autoapărare maritimă din Marea Chinei de Est, precum și rachete PAC3 ale Sistemul Patriot, care a fost desfășurat în prefectura Okinawa din sudul Japoniei.

Foto: Sistemul Patriot / US Army

Rachetele vor fi distruse în spațiul aerian de deasupra teritoriului Japoniei, zona sa economică exclusivă și în larg în apropierea țării, scrie NHK.

Lansarea face parte din eforturile Coreei de Nord de a dezvolta tehnologii de supraveghere menite să sporească precizia lovirii țintelor în cazul unui conflict.

Biroul premierului japonez Fumio Kishida a declarat pe contul său de Twitter că acesta a dat instrucţiuni cu privire la "notificarea de către Coreea de Nord a unei lansări de rachetă balistică pe care o descrie ca un satelit".

Kishida a ordonat ministerelor şi agenţiilor interesate să coopereze pentru a culege informaţii, îndemnând în acelaşi timp la vigilenţă şi cooperare cu aliaţii Japoniei, mai ales Statele Unite şi Coreea de Sud, potrivit tweet-ului.

Phenianul şi-a intensificat în ultimele luni tirurile de rachete, dintre care unele au declanşat sisteme de avertizare de urgenţă în Japonia.

Seulul şi Tokyo încearcă de câteva săptămâni să-şi încălzească relaţiile îndelung tensionate, în special colaborând mai mult în faţa ameninţărilor militare ale Coreei de Nord. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel