Coreea de Nord afirmă că a testat o armă de ''înaltă tehnologie''

S.I. Catalin |
Data publicării:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme "de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP, citând agenţia sud-coreeană Yonhap care preia la rândul său o informaţie difuzată de presa oficială de la Phenian.

,,Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme tactice de înaltă tehnologie la Academia Naţională de Apărare", relevă sursa menţionată.

Testul a fost încununat de succes, dar natura armei testate nu a fost specificată.

Această armă, care a fost dezvoltată într-o perioadă lungă de timp, "contribuie la construcţia unei apărări invulnerabile pentru ţara noastră şi întăreşte puterea de luptă a armatei poporului nostru", arată media nord-coreeană.

Preşedintele american Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie în cadrul unui summit istoric în Singapore, care a condus la un acord de dezarmare nucleară ai cărui termeni au rămas vagi., notează AFP.

După acest summit, Coreea de Nord s-a abţinut de la efectuarea unor noi teste balistice sau nucleare, a dezmembrat un sit de testare a rachetelor şi a promis, dacă SUA acceptă să facă unele concesii, să destructureze principalul său complex nuclear.

Dar progresele au fost lente, iar cele două ţări se acuză reciproc că nu şi-au ţinut cuvântul. Donald Trump a spus că aşteaptă o a doua întâlnire cu Kim Jong Un la începutul anului viitor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel