Petro Poroşenko: Rusia a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanţa agresiunea din Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:
președintele ucrainean Petro Poroșenko
președintele ucrainean Petro Poroșenko

Rusia cheltuie anual între 4 și 5 miliarde de dolari pentru finanțarea puterii de ocupație din teritoriile ucrainene din Donbas și din peninsula anexată Crimeea, susţine preşedintele Petro Poroşenko, adăugând că, în total, Kremlinul a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanţa agresiunea împotriva Ucrainei, informează 24tv.ua, citat de Radio Chişinău.

Potrivit liderului de la Kiev, Kremlinul creşte costurile pentru agresiunea din estul Ucrainei, anexarea ilegală a Crimeii și actul de agresiune împoriva navelor militare ucrainene în apele Mării Negre.

"Acest preț, potrivit estimărilor Bloomberg, este de 150 de miliarde de dolari. Sunt bani pe care Rusia i-a pierdut în acești cinci ani. Rusia a pierdut 10% din PIB și, în plus, cheltuie anual până la 4-5 miliarde de dolari pentru întreţinerea puterii din teritoriile ocupate. Acești bani sunt direcţionaţi spre finanțarea programelor militare și civile", a subliniat preşedintele ucrainean. Anterior, Poroşenko a declarat că Moscova a plătit un preț foarte mare pentru războiul declanşat împotriva Ucrainei, "standardele de viață din Rusia reducându-se cu 20%". "

Acest lucru este asigurat de politica sancțiunilor, nu numai pentru a pedepsi Rusia, ci și pentru ca partea rusă să se aşeze la masa negocierilor. Astăzi, întreaga lume susţine Ucraina şi este împotriva Rusiei", a explicat Petro Poroşenko, citat de 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel