Petr Pavel, președintele Cehiei și fost general al NATO: Trebui să sprijinim Ucraina pe termen lung, dar să nu excludem scenarii mai puțin optimiste

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Petr Pavel, președintele ales al Cehiei. Foto: Petr Pavel @OfficialFacebook
Petr Pavel, președintele ales al Cehiei. Foto: Petr Pavel @OfficialFacebook

Petr Pavel, președintele ceh și fost general NATO, a declarat că Republica Cehă și aliații săi ar trebui să se pregătească pentru a sprijini Ucraina pe termen lung, indiferent de speranțele privind o victorie timpurie a Ucrainei, și să nu excludă scenarii mai puțin optimiste. 

Când a fost întrebat dacă Republica Cehă și aliații săi ar fi pregătiți să sprijine Ucraina "atât timp cât va fi nevoie", Petr Pavel a răspuns că nu există o reacţie mai bună decât cea din prezent.

,,Trebuie să sperăm la ce e mai bun. Dar este și mai bine să fim pregătiți pentru cele mai rele scenarii. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să le acordăm mai multă prioritate, dar trebuie să recunoaștem că războiul s-ar putea să nu se încheie anul acesta, se poate transforma într-un conflict înghețat sau să treacă la un alt nivel. Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru'', a spus Petr Pavel.

,,Prin urmare, este important să oferim Ucrainei tot ceea ce are nevoie, în special echipamente militare, precum și asistență financiară, pentru a continua apărarea țării și pentru a o transforma într-o victorie. Dar trebuie, de asemenea, să fim pregătiți să sprijinim Ucraina pe termen lung și să fim capabili să explicăm acest lucru cetăţenilor noştri", spune preşedintele Cehiei.

El a adăugat că se aștepta la o escaladare a retoricii pe care Kremlinul a început-o ca răspuns la asistența occidentală pentru Ucraina, pentru că asta prevede doctrina lor.

,,Cred că NATO are nevoie de o abordare mai decisivă și de o indicație că nu încălcăm dreptul internațional", a declarat președintele ceh. Ministerul ceh al Apărării a raportat că, în timpul conflictului, a furnizat Ucrainei 38 de tancuri și 55 de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV).

Petr Fiala, prim-ministrul Republicii Cehe, a declarat că ajutorul militar acordat de guvernul ceh Ucrainei a ajuns la la 10 miliarde de coroane cehe [422 milioane de euro], iar industria cehă de apărare a trimis arme în valoare de alte 30 de miliarde de coroane [1,27 miliarde de euro].

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel