Peter Szijjarto a ținut un discurs despre pace în fața unei hărți a Ungariei mari, care avea și teritorii din România și Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Peter Szijjarto @OfficialFacebook
Foto: Peter Szijjarto @OfficialFacebook

Ministrul de Externe al Ungariei a ținut un discurs în care a vorbit despre pace, în fața unei hărți a Ungariei care avea bucăți din România, dar și din Ucraina.

Peter Szijjarto a acuzat NATO că nu dorește pacea în războiul din Ucraina, în timp ce întreaga lume dorește pacea. Evenimentul a avut loc la Budapesta.

„În afara bulei transatlantice (NATO, organizație militară din care Ungaria face parte - n.r.), majoritatea covârșitoare are poziția pro-pace pe care o reprezentăm și noi. Atâta timp cât această majoritate globală există, există speranța că acest război poate fi încheiat cât mai curând posibil și se va ajunge la un acord de pace care să garanteze pacea și securitatea în această regiune pe termen lung”, a declarat Peter Szijjarto luni la conferința „Pace și Securitate”, organizată la Palatul Culturii din Budapesta, de unde a postat și câteva fotografii pe contul său de Facebook, potrivit unei traduceri a celor de la Digi 24.

În cadrul evenimentului, șeful diplomației maghiare s-a adresat mulțimii, având în față o hartă cu Ungaria mare în care existau alipite porțiuni din România, dar și din Ucraina.

 

Ungaria face încă de la începutul invaziei notă discordantă în NATO și UE, Budapesta rămănând foarte apropiată de regimul de la Kremlin.

De-a lungul războiului, atât șeful diplomației maghiare cât și Viktor Orban, liderul guvernului de la Budapesta, au avut poziții pro-ruse, acuzând NATO că nu dorește pace. Ungaria critică totodată sancțiunile impuse Rusiei și continuă să facă afaceri cu Moscova.

Orban insistă că Ucraina nu poate câștiga războiul în fața „unei puteri nucleare” și folosește adesea narativul propagandei ruse potrivit căreia Rusia se află în conflict cu NATO.

Totodată, Ungaria e printre puținele state care refuză să ofere ajutor militar Ucrainei, refuzând chiar și tranzitul tehnicii militare occidentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel